Šifra: 147972
ECTS: 6.0
Nositelji: doc. dr. sc. Siniša Sovilj
Izvođači: Ingrid Hrga , mag.oec. - Auditorne vježbe
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Auditorne vježbe 45
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj kolegija je upoznavanje naprednih metoda analize podataka, poznatih pod zajedničkim nazivom statističko učenje, koje se koriste u širokom spektru područja - poslovanju, financijama, prirodnim i društvenim znanostima, informatici. Uz korištenje i oslanjanje na popularni statistički paket R (http://www.r-project.org/), naglasak će biti na razumijevanju, intuiciji i primjeni, bez prekomjernog zalaženja u matematičke i tehničke detalje koji stoje u pozadini tih metoda.
Literatura:
  1. Robert Kabacoff; R in Action; Manning Publications (2015)
  2. Gareth James, Daniela Witten, Trevor Hastie, Robert Tibshirani; An Introduction to Statistical Learning; Springer Science + Business Media (2013)
  3. William N. Venables, David M. Smith; An Introduction to R; Network Theory. (2009)
1. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Informatika
Obavezni predmet - Izvanredni studij - Informatika
Termini konzultacija: