Opcije pristupačnosti Pristupačnost

U razdoblju od 17. do 19. studenog 2017. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara održano je srednjoeuropsko natjecanje timova studenata u programiranju (CERC 2017). U službenoj konkurenciji sudjelovalo je 66 timova studenata sa 29 sveučilišta iz 7 država dok su 4 tima sastavljena od učenika srednjih škola u natjecanju sudjelovala neslužbeno. 

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli predstavljalo je troje studenata (Adrian Drozina, Tvrtko Jelić i Doroteo Macan) druge godine diplomskog studija informatike sa Odjela za informacijsko-komunikacijske tehnologije.  

CERC natjecanje je ujedno predstavljalo i kvalifikaciju za svjetsko natjecanje timova studenata u programiranju ACM ICPC koje će se od 15. do 20. travnja 2018. godine održavati u Pekingu. Pravo sudjelovanja na svjetskom natjecanju ostvarili su timovi s tri najbolje plasirana sveučilišta. Od 12 problemskih zadataka koje su studenti trebali riješiti tijekom 5 sati koliko je trajalo natjecanje, najveći broj (njih 10) je riješio tim sa Sveučilišta u Varšavi. Pored spomenutog tima, na svjetsko natjecanje se plasirao i po jedan tim sa Sveučilišta u Krakovu (sa 7 riješenih zadataka) te sa Sveučilišta u Pragu (sa 6 riješenih zadataka). Iz Hrvatske se ove godine nažalost nijedan tim nije uspio plasirati na svjetsko natjecanje.

Nakon što je Zagreb tri godine zaredom bio domaćin srednjoeuropskog natjecanja, isto se sljedeće godine seli u Prag. Potpune rezultate, zadatke i njihova rješenja moguće je pronaći na službenim stranicama natjecanja:

 

Popis obavijesti