Opcije pristupačnosti Pristupačnost
Prijave na natjecanje timova...

Prijave timova se zaprimaju najkasnije do srijede, 24. listopada 2018., a natjecanje se održava u nedjelju, 28. listopada 2018., od 10 do 15 sati. Natjecanje već dugi niz godina organizira Hrvatski savez informatičara i dio je najprestižnijeg svjetskog studentskog natjecanja u programiranju ACM ICPC. Timovi se sastoje od tri studenta s istog sveučilišta (ne moraju biti s istog fakulteta), a natjecanje se sastoji u rješavanju 8 do 10 zadataka unutar 5 sati. Dozvoljeni programski jezici su Python, C/C++ i Java na Linux platformi.

Zadatke za natjecanje te evaluaciju natjecateljskih rješenja osigurava Hrvatski savez informatičara. Prostor za natjecanje na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli osigurava Fakultet informatike, a za organizaciju je odgovoran doc. dr. sc. Tihomir Orehovački na čiju e-mail adresu tihomir.orehovacki@unipu.hr se šalju podaci potrebni za prijavu za svakog člana tima:

  • ime i prezime
  • broj telefona
  • e-mail
  • godina rođenja
  • godina početka studiranja
  • naziv studija, fakultet.

Nakon isteka roka za prijave, svi natjecatelji dobit će obavijest s detaljima o samom natjecanju. Službena obavijest o prijavi i detalji o samom natjecanju mogu se pronaći na stranicama Hrvatskog saveza informatičara.

Najbolji timovi s pojedinih sveučilišta ostvaruju uvjet za nastup tima na Srednjoeuropskom studentskom ACM natjecanju (CERC) koje se ove godine održava u Pragu od 30. studenog do 3. prosinca 2018. Na CERC-u timovi će se natjecati za pravo nastupa na svjetskom studentskom ACM ICPC natjecanju koje se održava u Portu, Portugal, od 31. ožujka do 5. travnja 2019. godine.

Popis obavijesti