Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Srednjoeuropsko regionalno natjecanje timova studenata u programiranju CERC 2018 održano je od 29. studenog do 2. prosinca 2018. na Czech Technical Universityu Pragu u organizaciji Češke sekcije ACM-a. Nastupilo je 78 timova sa 35 sveučilišta iz 7 zemalja u službenoj konkurenciji te 3 tima sastavljena od učenika srednjih škola u neslužbenoj konkurenciji. Ove godine, po treći put, nastup je osigurao i tim sa Fakulteta informatike Sveučilišta Jurja Dobile u Puli sastavljen od studentice 3. godine preddiplomskog sveučilišnog studija informatike i dvojice studenata 2. godine diplomskog sveučilišnog studija informatike. 

U izuzetno jakoj konkurenciji, tim u sastavu Robert Šajina, Romeo Šajina i Leona Štrucelj zauzeo je 61. mjesto. Natjecanje je trajalo 5 sati, a rješavalo se ukupno 12 algoritamskih problema. Kompletni rezultati, zadaci i ispitni podaci mogu se pronaći na službenim stranicama natjecanja.

Za razliku od prethodna dva nastupa na CERC-u koja su organizirana u Zagrebu, ovo natjecanje nažalost nije proteklo bez značajnih tehničkih problema kako za naš, tako i za pojedine druge timove, što se odrazilo i na konačni rezultat.

Ovo natjecanje je ujedno bilo i izlučno natjecanje za najprestižnije svjetsko studentsko natjecanje tog tipa - ACM ICPCkoje se od 31. ožujka do 5. travnja 2019. godine održava u Portu u Portugalu. Pravo nastupa ostvarili su najbolji timovi s tri najbolje plasirana sveučilišta uključujući Sveučilište u Varšavi (Poljska), Sveučilište u Zagrebu (Hrvatska) i Sveučilište u Vroclavu (Poljska). 

Pogledajte galeriju fotografija s natjecanja.

Popis obavijesti