Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studenti Fakulteta informatike u Puli (FIPU) Karlo Skok i Mirko Sršen su zajedno sa predstavnicom FIPU-a u Studentskom zboru Leonom Štrucelj sudjelovali na Reboot Develop Blue konferenciji,  najvećem okupljanju programera igara u Europi. Ovogodišnje šesto izdanje elitnog stručnog skupa profesionalaca (AMD, Bongfish, EA, Microsoft Games, Unity Technologies i dr.), ljubitelja industrije video igara te više od 125 govornika se od 11. do 13. travnja održalo u Dubrovniku. Svi koji nešto znače u industriji igara su bili prisutni kako bi prezentirali nove tehnologije te predstavili nove trendove u razvoju igara. 

Studenti Karlo Skok i Mirko Sršen su u sklopu Indie Expo prostora namijenjenog malim izlaganjima uz mogućnost povezivanja s programerima, pružateljima usluga i alata, investitorima i ostalim izlagačima imali svoj izložbeni štand kojeg su dijelili sa Vedranom Vivodom, vlasnikom računalne tvrtke „Crane 51“, te Brunom Sertićem, kolegom sa Global Game Jam natjecanja sa kojim surađuju na projektima razvoja igara. 

Prezentirajući svoje dvije igre, studenti Karlo Skok i Mirko Sršen primili su veliki broj pohvala te nekoliko ponuda za suradnju i objavljivanje svojih igara. Jedna od igara bio je projekt koji je nastao u sklopu kolegija Dizajn i programiranje računalnih igara na diplomskom studiju informatike kojem je nositelj doc. dr. sc. Tihomir Orehovački. Čast je bila primiti pohvalu i od američke znanstvenice Susan Gold, glavne organizatorice Global Game Jam natjecanja na kojem su spomenuti studenti ove godine osvojili nagradu „Best Gameplay“ za igru napravljenu unutar 48 sati. Neke od tema predavanja najvećih zvijezda gejming industrije bile su Vulkan API, proceduralno generirani tereni, umrežavanje u video igrama, stvaranje glazbenih i zvučnih efekata te utjecaj aspekata kognitivne znanosti i korisničkog iskustva na dizajn igre. 

U slobodno vrijeme studenti su imali prilike posjetiti i okusiti delicije Dubrovačke pivovare „DBC“ čiji je djelomični vlasnik i pokretač student Mirko Sršen.

Pogledajte galeriju svih fotografija s konferencije.
 

Popis obavijesti