Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Srednjoeuropsko regionalno natjecanje timova studenata u programiranju CERC 2019 održano je od 29. studenog do 2. prosinca 2019. na Czech Technical University u Pragu u organizaciji Češke sekcije ACM-a. Nastupila su 63 tima iz 6 zemalja u službenoj konkurenciji te 3 tima sastavljena od učenika u neslužbenoj konkurenciji.

Na natjecanju je po četvrti put sudjelovao i tim sa Fakulteta informatike Sveučilišta Jurja Dobile u Puli sačinjen od dvojice studenata (Marko Gabrovec i Jurica Jurinčić) treće godine i jednog studenta (Lucian Tin Udovičić) druge godine preddiplomskog studija informatike. Natjecanje je trajalo 5 sati u sklopu kojeg su studenti trebali riješiti 12 algoritamskih problema. 

Finale svjetskog studentskog natjecanja ovog tipa (ACM ICPC) će se održati od 21. do 26. lipnja 2020. godine u Moskvi, a pravo sudjelovanja na njemu su ostvarila timovi sa tri najbolje plasirana sveučilišta, svi redom iz Poljske (Varšava, Vroclav i Krakov, respektivno). Među timovima iz Hrvatske, najbolji rezultat ostvario je tim Sveučilišta u Zagrebu zauzevši 6. mjesto u ukupnom poretku. Kompletni rezultati, zadaci i ispitni podaci mogu se pronaći na službenim stranicama natjecanja.

Popis obavijesti