Opcije pristupačnosti Pristupačnost
Information security and cryptography...

U četvrtak 23.1.2020. docent Blaž Markelj sa Sveučilišta u Mariboru, fakulteta sigurnosnih studija (Univerza v Mariboru, Fakulteta za varnostne vede) održao je gostujuće predavanje na predmetu Kriptografija pod naslovom "Information security and Cryptography".

Tijekom predavanja doc. Markelj je skrenuo pažnju na vrste rizika i sigurnosne rupe koje zaobilaze kriptografiju u raznim vrstama uređaja te je naglasio da je smisao sigurnosti zadržavanje kontrole nad vlastitim podacima bilo fizičkih osoba bilo korporacija te objasnio oblike napada na načelno kriptografski osigurane sustave. Također je prikazao rezultate svojih istraživanja o svijesti studenata o pitanjima informacijske sigurnosti i privatnih podataka.

 

Docent Markelj bavi se istraživanjem sigurnosti sustava upravo s aspekta zaštite podataka s radovima o zaštiti i sustavima zaštite podataka u korporacijama, koliko u smislu GDPR-a toliko i u zaštiti samih korporacijskih podataka pod rizikom industrijske špijunaže.

 

Radovi doc. Markelja indeksirani u SCOPUS bazi mogu se pronaći na sljedećeoj poveznici: https://www.scopus.com/authid/detail.uri?partnerID=2dRBettD&authorId=54420634200

Popis obavijesti