Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Student Fakulteta Informatike u Puli Ivan Matak dobitnik je stipendije programa „Vulcanus in Japan“ kojem je osnivač EU-Japan centar za industrijsku suradnju. Program je namijenjen studentima diplomskih i doktorskih studija prirodnih i tehničkih znanosti sa sveučilišta na razini Europske unije za jednogodišnje stručno usavršavanje u japanskim tvrtkama. Pravo na prijavu na natječaj imaju studenti koji su barem na 4. godini studija u trenutku prijave te studenti doktorskih studija.

Program se sastoji od seminara o Japanu, 4 mjeseca intenzivnog tečaja japanskog jezika te 8 mjeseci stručnog usavršavanja u japanskoj tvrtki. Program je stipendiran u iznosu od 1.900.000 japanskih jena za pokrivanje troškova putovanja te ostalih životnih troškova, a besplatni smještaj tijekom trajanja programa pruža kompanija u kojoj se odrađuje stručno usavršavanje.

Ivan je prvu fazu selekcije prošao temeljem akademskog uspjeha, preporuke izv. prof. dr. sc. Tihomira Orehovačkog, znanja engleskog jezika, svoje motivacije i sposobnosti prilagodbe stranoj kulturi. Prilikom finalne selekcije, glavnu riječ su imale japanske tvrtke.

Više informacija o programu možete pronaći na sljedećoj poveznici:

Čestitamo Ivanu te mu želimo puno uspjeha na stručnom usavršavanju u Japanu!

Popis obavijesti