Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Za kvalitetnu znanost i visoko obrazovanje svakom fakultetu ključna je suradnja sa zajednicom koja to područje primijenjuje. Za Fakultet Informatike u Puli to znači suradnju s istarskom IT zajednicom. Interakcija kroz istraživačke projekte, pozvana predavanja, studentske prakse pospješuje osnovne funkcije fakulteta i jača kulturu suradnje prakse i znanosti. U informatici, glavnoj domeni dinamičnog i promjenjivog razvoja, to je presudno. Na popisu naših partnera ističe se i najveća IT kompanija u Hrvatskoj. Njihov doprinos Fakultetu je višestruk.

Zajednički smo redizajnirali naš nastavni program i time ga više usmjerili prema projektnom radu koristeći moderne koncepte, tehnologije i alate. U Infobipu studenti također imaju priliku proći kroz studentsku stručnu praksu u sklopu Infobipovog Internship programa. Dragan Benčić, iskusni stručnjak i edukator iz Infobipa, aktivno sudjeluje u izvođenju našeg kolegija Praktikum gdje studente upoznaje s praksom programiranja po industrijskim normama kvalitete.

 

Potaknuti pandemijom COVID-19, redizajnirali smo i proces upisa na cijelo Sveučilište izgradivši moderan sustav prijave preko mobilnih uređaja i računala gdje koristimo Infobipovu infrastrukturu. Tako smo upisali preko 1000 studenata - bez i jedne posjete studentskim službama ili nepotrebne papirologije.

 

Matija Ražem, Infobipov potpredsjednik za poslovni razvoj, sredinom ove godine održao je plenarno predavanje "Winning in a digital economy" na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji IHSED 2020 u suorganizaciji Fakulteta, u kojemu je studentima približeno kako uspješno poslovati u digitalnoj ekonomiji. Niz odlične suradnje nastavljaju i Infobipovi zaposlenici koji su na našem Fakultetu održali pozvana predavanja na različitim kolegijima. Pod njihovim komentorstvom naši studenti izrađuju svoje završne i diplomske radove gdje imaju priliku susresti se s praktičnim dizajnom mikroservisnih arhitektura.

 

„Briga o mladima i studentskoj populaciji je među našim prioritetima u Infobipu. Težimo tome da studentima čim više približimo način na koji funkcionira realan sektor i tržište, kroz praktičnu nastavu i korisna predavanja. Nastojimo im što jasnije i točnije prikazati kako uspješno poslovati u današnjoj sveprisutnoj digitalnoj ekonomiji. Obrazovanje je ključ razvoja i napretka. Drago nam je da možemo podržati veliki broj fantastičnih studenata Fakuteta informatike u Puli zajedno sa svim ostalim članovima istarske IT zajednice“, izjavio je Matija Ražem iz Infobipa.

 

Zajedničkim snagama nastupamo i u sklopu inicijative IT Istra gdje nam je želja Istru staviti na europsku i svjetsku kartu informacijskih tehnologija, te je učiniti i izvorom i destinacijom svjetskih profesionalaca.

Popis obavijesti