Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Najava gostujućeg predavanja Davora...

U sklopu kolegija Umjetna inteligencija, 23. ožujka 2021. godine u 9 sati putem Zooma održat će se gostujuće predavanje "Hrvatska AI liga" predavača Davora Runje predsjednika CISEx-a.
 

Predavanju prisustvuju studenti diplomskog studija Informatike i preddplomskog studija Računarstvo, a prisustvovati mogu i ostali zainteresirani studenti FIPU. Predavanje uključuje radionicu i tutorial, stoga je potrebno pripremiti osobno računalo.

Hrvatska AI liga

Opis: Nedavno je pokrenuta Hrvatska AI liga u organizaciji udruga CISEx-a i CroAI čiji cilj je na praktičnim zadacima kroz natjecanje i mentorstva podići znanje iz tehnika strojnog učenja. Sponzori lige su Infobip, PhotoMath i Porsche Digital Croatia koji će dati podršku za radionice i mentorstva, a najboljima će organizirati i praksu (u skladu s epidemiološkom situacijom). Osim tehničke složenosti, zadaci koji se rješavaju moraju imati širi društveni značaj tako da smo ove godine za partnera odabrali udrugu Plavi svijet koja se bavi zaštitom velikih kralježnjaka na Jadranu. Prvi zadatak lige je prepoznavanje dupina na fotografijama, a drugi zadatak je iz skupa slika jednog opažanja prepoznati o kojim točno jedinkama se radi. Na ovom predavanju pokazati ćemo kako se izrađuje osnovnim model za prvi zadatak i dati neke smjernice kako bi se isti mogao poboljšati.

Predavač: Davor Runje, predsjednik CISEx-a

Davor Runje je iskusni programer, znanstvenik i poduzetnik. Jedan je od osnivača Airt.ai, globalno prisutnog startupa koji gradi vlastita rješenja iz područja umjetne inteligencije u raznim industrijama. U 2008. godini, osnovao je DRAP, jednu od najnagrađivanijih digitalnih agencija u regiji, koju je preuzeo Imago Ogilvy u 2018. Također je bio i jedan od osnivača PlayMedia Systems Inc, globalno vodeće tvrtke za tehnologiju digitalnih audio dekodera gdje je osmislio i vodio razvoj rješenja za AOL, STMicroelectronics i Naspter. Kao doktorand, surađivao je s Deanom Rosenzweigom i Yurijem Gurevichem iz Microsoft Reseacha na primjenama teorije modela interaktivnih ASM-ova na programiranje višeprocesorskih i višejezgrenih procesora. Osmislio je, implementirao prototip i transferirao tehnologiju u produktnu grupu u Microsoftu za strukturni paralelizam iz koje je nastao Task Parallel Library unutar .NET razvojnog okruženja. Dobitnik je SSCLI i Phoenix nagrade Microsoft Research gdje je njegov projekt proglašen jednim od najboljih 16 iz cijelog svijeta u 2005. godini. Autor je 15 članaka iz teorijskog računarstva i jednog patenta u SAD-u.

Popis obavijesti