Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studenti FIPU-a sudjelovali na CERC...

Srednjoeuropsko studentsko ICPC natjecanje (CERC) održano je 25. i 26. rujna 2021. godine u Pragu. Na natjecanju je sudjelovalo 88 tročlanih timova iz Austrije, Češke, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije. Hrvatsku je predstavljalo pet timova sa Sveučilišta u Zagrebu te po jedan tim sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koji su to pravo ostvarili na natjecanju timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta održanom krajem studenog prošle godine.

Predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli su bili Mateo Borina, Rafael Krstačić i Alen Valek, studenti preddiplomskog studija informatike na Fakultetu informatike u Puli.

Od timova iz Hrvatske, najbolji rezultat je ostvario jedan od timova sa Sveučilišta u Zagrebu osvojivši dvanaesto mjesto u ukupnom poretku. Na svjetsko prvenstvo ovog prestižnog natjecanja direktno su se plasirali timovi sa Sveučilišta u Vroclavu i Jagielonskog sveučilišta u Krakovu.

Sljedeće se godine CERC natjecanje iz Praga seli u Ljubljanu. Više informacija o ovogodišnjem CERC natjecanju možete saznati ovdje.

Izv. prof. dr. sc. Tihomir Orehovački  

Popis obavijesti