Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Fakultet informatike u Puli sudjeluje...

Fakultet informatike u Puli kao parner sudjeluje na projektu SUNSAFE IoT koji je započeo 18. siječnja 2021. godine, u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja - Faza II“, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Cilj projekta je razvoj proizvoda SUNSAFE IoT (pametni suncobran) kao rezultat provedbe aktivnosti istraživanja, razvoja i inovacija koji svojom svrhom odgovara potrebama turističkog sektora te je u svojoj naravi u skladu sa tematskim prioritetnim područjem S3, energija i održivi okoliš, temeljen na inovativnim tehnologijama baziranim na razvoju naprednih mreža senzora u internetskom okruženju ,,interneta stvari'', upravljanju i analizi velikih količina podataka i rješenjima u oblaku. Nositelj projekta je Pulska informatička tvrtka Penta, koja se osim na ovom projektu, bavi izradom programske podrške za sustave kao što su sustavi registracije radnog vremena, kontrole pristupa, naplate i kontrole parkiranja, automatske naplate karata te sustav izrade, naplate i kontrole karata u javnom prijevozu putnika, a ukupna vrijednost projekta iznosi 3.214.026 kuna te traje do 18. siječnja 2023. godine.

Pozivaju se studenti završnih godina studija Informatike, ukoliko ih zanimaju tehnologije kao što su IoT i obrada velikih podataka te pronalazak adekvatnih rješenja u oblaku za iste, da se jave profesoru doc. dr. sc. Siniši Sovilju i doc. dr. sc. Nikoli Tankoviću te da kroz svoj završni ili diplomski rad steknu praktična znanja u navedenim područima koja im mogu značajno doprinjeti njihovom daljnjem profesionalnom razvoju.

Više o projektu pratite na novoj internetskoj stranici:

Popis obavijesti