Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Iz medija: U Domu branitelja održana...

Ova promocija je dokaz našeg smisla postojanja, našeg rada i uspjeha. Ne slavimo samo cilj, već put prema cilju, svako predavanje, vježbu, ispit, projekt, znanstveni ili stručni rad, interakciju s kolegama i profesorima, neprospavane noći zbog učenja, vrijeme i trud koji je uložen da bi se danas sastali ovdje, istaknuo je dekan Fakulteta informatike u Puli Darko Etinger.

U Domu hrvatskih branitelja u Puli jučer je održana svečana promocija diploma promovenata Fakulteta informatike Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. “Ovo je promocija studenata koji su završili preddiplomski i diplomski studij informatike. Ukupno se dodjeljuje 141 diploma, od toga 89 za one koji postaju prvostupnici informatike, a ostalo za magistre informatike”, kazao je dekan Fakulteta informatike u Puli Darko Etinger, izrazivši zadovoljstvo što je promocija konačno upriličena nakon razdoblja korone.

Dvosmjerni proces

Promociji su, osim dekana Etingera, prisustvovali prorektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Valter Boljunčić te prodekani Fakulteta informatike Siniša Miličić i Nikola Tanković. Prorektor Boljunčić čestitao je promoventima, ali i roditeljima te partnerima koji su, kako je naveo, zajedno s promoventima proživljavali studentske dane.

“Tijekom ovog perioda bili smo ponosni na vas i vaše rezultate, trud i rad koji ovim diplomama potvrđujete, a osobito jer ste odabrali naše Sveučilište i naš fakultet za svoje obrazovanje”, kazao je Boljunčić, dodavši da obrazovni proces nije jednosmjerna ulica, nego dvosmjerni proces koji u informatici naročito dolazi do izražaja.

Dekan Darko Etinger podsjetio je promovente na razdoblje studiranja, istaknuvši da su u tom periodu stekli širok skup znanja i vještina, kao i sposobnost njihove primjene na problemima u praksi.

Prijenos znanja

- Ova promocija je dokaz našeg smisla postojanja, našeg rada i uspjeha. Ne slavimo samo cilj, već put prema cilju, svako predavanje, vježbu, ispit, projekt, znanstveni ili stručni rad, interakciju s kolegama i profesorima, neprospavane noći zbog učenja, vrijeme i trud koji je uložen da bi se danas sastali ovdje. Prisezanjem i primanjem diplome stječete svoja profesionalna zvanja. Morate aktivno biti svjesni moći svojih znanja i savjesni u njihovom korištenju. Posebnu pažnju trebate obratiti na prijenos tih znanja na mlađe ili slabije obrazovane od vas. Sa svojim znanjem stvarno konkurirate na svjetskom tržištu rada i preporučam da se u tome i okušate, rekao je Etinger.

Darko Etinger, dekan Fakulteta informatike
Darko Etinger, dekan Fakulteta informatike u Puli

Autorica: Helena Mostarkić Gobbo
Glas Istre, 14. svibnja 2022.

Popis obavijesti