Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studenti UNIPU-a sudjelovali na...

Srednjoeuropsko regionalno natjecanje timova studenata u programiranju CERC 2022 održano je od 25. do 27. studenog 2022. godine na Fakultetu računarstva i informatike Sveučilišta u Ljubljani. Na natjecanju je sudjelovalo 56 tročlanih timova iz Češke (11 timova), Hrvatske (6 timova), Mađarske (7 timova), Latvije (2 tima), Poljske (19 timova), Slovačke (5 timova) i Slovenije (6 timova). Hrvatsku su predstavljala tri tima sa Sveučilišta u Zagrebu te po jedan tim sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koji su to pravo ostvarili na natjecanju timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta održanom početkom ovog mjeseca.

Predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli su bili Alan Bubalo (student treće godine preddiplomskog studija informatike na Fakultetu informatike u Puli), Alan Burić (student prve godine preddiplomskog studija računarstva na Tehničkom fakultetu u Puli) i Rafael Krstačić (student prve godine diplomskog studija informatike na Fakultetu informatike u Puli) koji su u iznimno jakoj konkurenciji zauzeli 46. mjesto. Natjecanje je trajalo 5 sati tijekom kojih su studenti trebali riješiti 12 zadataka.

Među natjecateljima iz Hrvatske najbolji rezultat je ostvario tim Sveučilišta u Zagrebu zauzevši 4. mjesto u ukupnom poretku. U finale svjetskog prvenstva natjecanja timova studenata u programiranju (ACM ICPC) koje će se u studenom 2023. godine održati u Egiptu su se plasirati timovi sa Jagielonskog sveučilišta u Krakovu, Sveučilišta u Varšavi i Karlovog sveučilišta u Pragu. Kompletni rezultati, zadaci i ispitni podaci mogu se pronaći na službenim stranicama natjecanja.

izv. prof. dr. sc. Tihomir Orehovački

Popis obavijesti