Opcije pristupačnosti Pristupačnost

FIPU sudjelovao na CARNET-ovoj...

U Vodicama je od 8. do 10. listopada 2023. uspješno održana CARNET-ova konferencija za korisnike u visokom obrazovanju THECUC2023 s temom '𝐃𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐧𝐚 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐜𝐢𝐣𝐚 𝐯𝐢𝐬𝐨𝐤𝐨𝐠 𝐨𝐛𝐫𝐚𝐳𝐨𝐯𝐚𝐧𝐣𝐚: 𝐈𝐧𝐨𝐯𝐚𝐜𝐢𝐣𝐞 𝐳𝐚 𝐛𝐮𝐝𝐮𝐜́𝐧𝐨𝐬𝐭 𝐮𝐜̌𝐞𝐧𝐣𝐚 𝐢 𝐩𝐨𝐮𝐜̌𝐚𝐯𝐚𝐧𝐣𝐚'. Konferenciju organizira CARNET - Croatian Academic and Research Network u sklopu projekta e-Sveucilišta čiji je cilj transformacija visokog obrazovanja u Hrvatskoj kroz implementaciju i razvoj digitalne nastavne infrastrukture, digitalnih alata i kompetencija.

Naglasak konferencije bio je na sustavnom pristupu digitalnoj transformaciji i njenom doprinosu fleksibilnom i inovativnom obrazovanju. Tako je u bogatom programu bila održana panelica s temom '𝐃𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐧𝐨 𝐳𝐫𝐞𝐥𝐨 𝐯𝐢𝐬𝐨𝐤𝐨 𝐮𝐜̌𝐢𝐥𝐢𝐬̌𝐭𝐞' u kojoj su sudjelovali: Albert Novak i Dragana Kupres iz CARNET - Croatian Academic and Research Network, Sandra Kučina Softić iz SRCE, profesor Igor Balaban s FOI-ja, dekan Fakulteta informatike Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Darko Etinger i Marina Grubisic iz Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Dekan FIPU izv. prof. dr. sc. Darko Etinger ujedno je i član programskog odbora THECUC2023, a uz izv. prof. dr. sc. Snježanu Babić sudjelovao je u izlaganju rada 'Acceptance of ChatGPT Tool for Learning Programming in Higher Education'.

Više informacija o samom događaju nalaze se na: https://thecuc.carnet.hr/2023/

 

Popis obavijesti