Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Predstavljanje Infobipovih...

Infobip je predstavio inovativni projekt IPCEI-CIS kao dio IPCEI Cloud inicijative, ciljajući na unapređenje globalne konkurentnosti EU u cloud uslugama. Ova platforma sljedeće generacije integrira umjetnu inteligenciju, optimizira energetsku potrošnju i promiče digitalnu transformaciju.

Fakultet informatike Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli s ostalim europskim partnerima sudjeluje u projektu globalne komunikacijske platforme sljedeće generacije IPCEI-CIS. Dekan Fakulteta informatike u Puli, Darko Etinger, istaknuo je ulogu fakulteta u podizanju sposobnosti mladih istraživača i uključivanju u rješavanje optimizacijskih problema vezanih za cloud platforme. Projekt uključuje prestižne europske partnere i ima podršku Vlade RH, teži postati primjer suradnje u edukaciji i istraživanju na razini EU.

IPECI Cloud inicijativu pokrenulo je više od 100 tvrtki i istraživačkih organizacija iz 12 članica EU-a, a cilj joj je izgradnja nove decentralizirane softverske infrastrukture za naprednu upotrebu računalnih resursa od clouda do edge computinga koja će omogućiti nove i inovativne poslovne modele temeljene na podacima.

Više na:

https://vijesti.hrt.hr/gospodarstvo/infobip-predstavio-inovativni-projekt-globalne-komunikacijske-platforme-11445757

 

Galerija slika u nastavku:

Popis obavijesti