Opcije pristupačnosti Pristupačnost

EDIH Adria edukacija "Primjena...

EDIH Adria edukacija "Primjena umjetne inteligencije u medicini" održana je 10. travnja 2024. godine u Coworkingu centru Pula od strane doc. dr. sc. Ivana Lorencina, zaposlenika Fakulteta informatike u Puli Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Interes medicinskog osoblja za podršku u dijagnostici, prevenciji i komunikaciji s pacijentima raste, što je bilo očito jučer u našem Coworking centru Pula na edukaciji koju je održao docent Ivan Lorencin s Fakulteta informatike, u sklopu projekta EDIH Adria. Tema edukacije bila je "Primjena umjetne inteligencije u medicini".

Na edukaciji su sudionici dobili priliku dublje sagledati utjecaj umjetne inteligencije na medicinski sektor, posebno u kontekstu komunikacije s pacijentima kroz upotrebu naprednih jezičnih modela poput ChatGPT-a. Docent Lorencin naglasio je važnost razvoja ove tehnologije u medicinskoj praksi te predstavio najnovija dostignuća u području primjene umjetne inteligencije u medicini. Posebno je istaknuo potrebu kontinuiranog usavršavanja i prilagodbe novim tehnologijama kako bi se osigurala najbolja skrb za pacijente. 

Edukacija je izazvala veliki interes među medicinskim osobljem i drugim stručnjacima koji su aktivno sudjelovali u raspravi o mogućnostima i izazovima koje donosi ova inovativna tehnologija prisutna u svim područjima medicinske prakse.

U nastavku možete pročitati linkove objava: 

https://edihadria.eu/veliki-interes-za-primjenu-umjetne-inteligencije-u-medicini/

https://www.linkedin.com/posts/edih-adria_veliki-interes-za-primjenu-umjetne-inteligencije-activity-7184144734024593408-of56?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

 

Popis obavijesti