Opcije pristupačnosti Pristupačnost

2024 Google Leader Series for Higher...

Na nedavno održanom Google Leaders Series for Higher Education u Londonu, Fakultet informatike u Puli zastupljen je kroz sudjelovanje dekana, izv. prof. dr. sc. Darka Etingera. Ovaj događaj, održan 18. i 19. travnja 2024. godine, okupio je vodeće svjetske stručnjake i akademske čelnike u Googleovom sjedištu na Kings Crossu u Londonu.

Glavna tema skupa su izazovi i prilike s kojima se suočava visoko obrazovanje danas, s posebnim naglaskom na digitalnu transformaciju, primjenu umjetne inteligencije i stvaranje inovacijske kulture unutar obrazovnih institucija. Uz izlaganja vodećih Google stručnjaka (Kevin Kells, Global Managing Director, Google for Education i Dr. Rebecca McKelvey, Google DeepMind) i vanjskih govornika, sudionici su imali priliku čuti kako se obrazovanje može prilagoditi budućim potrebama kroz razvoj novih načina učenja i poučavanja.

Dekan Etinger istaknuo je važnost događaja poput ovoga za razmjenu znanja i iskustava, što doprinosi obogaćivanju akademske zajednice i potiče implementaciju naprednih tehnoloških rješenja u nastavne procese. Također, naglasio je značaj suradnje s industrijskim partnerima poput Googlea u kreiranju obrazovnih strategija koje anticipiraju buduće trendove i potrebe:

"Želio bih zahvaliti gospodinu Zvonimiru Staniću, direktoru odjela Modernizacije obrazovanja i edukacije u Profil Klett d.o.o., na organizaciji i pozivu koji je omogućio ovu vrijednu razmjenu znanja i iskustava. Također, posebna zahvala ide i Pawelu Czerwonym, direktoru Google for Education za Središnju i Istočnu Europu, čija nas je dobrodošlica i vodstvo kroz događaj inspirirala i motivirala za daljnji rad i suradnju".

Ovaj događaj nije bio samo prilika za učenje i razvoj, već i poticaj za sve nas u akademskoj zajednici da kontinuirano radimo na poboljšanju i modernizaciji obrazovnih praksi.
 

Galerija slika:

 

Popis obavijesti