Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Upiši se na Fakultet informatike u Puli (FIPU)

 

Fakultet informatike u Puli - Najmoderniji developerski programi studiranja

Temeljna aktivnost FIPU znanstveni su rad i obrazovanje informatičkih kadrova, koji su danas jedno od najtraženijih zanimanja na globalnom tržištu

Informatika je važna našim životima, jer digitalizacija prodire u sve: od turizma i zdravstva, do društvenog života i slobodnih poslijepodneva. Tehnologije umjetne inteligencije, strojnoga učenja, Interneta stvari i računarstva u oblaku, osnova su toga, pa potražnja za informatičarima nikad nije bila veća. Tome svjedoče i brojne STEM kampanje u obrazovanju i zapošljavanju. Samo na području Europske unije godišnje nedostaje preko pola milijuna informatičara.

Na Fakultetu Informatike u Puli kontinuirano prilagođavamo nastavne programe informatičkim trendovima i razvijamo suradnju s gospodarstvom. Dajemo jak naglasak na softver i alate otvorena kôda u kompletnom razvojnom ciklusu, a i studenti kroz studij grade svoj osobni portfelj javno dostupnih projekata na GitHubu.

Obrazovanje u IT sektoru obuhvaća stjecanje mnogih znanja i vještina, od kojih FIPU pokriva: brojne programske jezike (C++, Python, R, JavaScript, Java, Kotlin) i poznate programske okvire (VueJS, Express, Jupyter), baze podataka (PostgreSQL, MySQL/MariaDB, Oracle, MongoDB), podatkovnu znanost (Data Science), sustave poslovne inteligencije (Business intelligence, Business Analytics), strojno učenje (TensorFlow, OpenCV), upravljanje poslovnim procesima (Camunda, Apromore, Signavio), blockchain aplikacije (Bitcoin, Ethereum), komunikacijske mreže, dizajniranje i programiranje računalnih igara, mobilnih i web-aplikacija.

Suradnja s najboljim kompanijama u Istri i ostatku Hrvatske

Istra je poznata po mnogim uspješnim ICT kompanijama. Zajedničkim snagama napadamo znanstvene projekte, organiziramo stručnu praksu, angažiramo stručnjake u izvođenju nastave i mentoriranje završnih radova. Prošle smo godine postali suosnivači Udruge ICT Istra, koja promiče razvoj i korištenje informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Osnivači su brojne IT organizacije iz Istre, među kojima je i naš prvi hrvatski jednorog Infobip. To nam je dodatni kanal za razvoj kvalitetnijih studija, partnersko djelovanje u lokalnim zajednicama, ali i stabilizator partnerima na europskom i globalnom tržištu. Važni partneri su nam Cenosco, C.M.G.C., Danieli Systec, IN2, Infosit, Istra Tech, Lloyds Digital, Maistra, Mijena, Penta i QiQo.

Kroz stručnu praksu kod naših partnera, studenti imaju mogućnosti pridružiti se uspješnim tvrtkama, gdje imaju priliku steći iskustvo već tijekom studija, ali i nastaviti radni odnos nakon diplome, preskačući silne intervjue za posao. Njegujemo i suradnju s inozemnim fakultetima i sveučilištima, primjerice, UCF-om (University of Central Florida) u zajedničkom organiziranju znanstvenih konferencija i stručnih projekata.

Naši studenti sudjeluju u natjecanjima iz programiranja, izradama videoigara, Case Study Competitonima, hackathonima, STEM gamesima, sportskim domaćim i međunarodnim natjecanjima i drugim događajima, poput projekta Erasmus+, gdje studenti mogu provesti i studijsku godinu na fakultetima u inozemstvu.

Fakultet informatike u Puli s centrom za razvoj karijera posrednik je između studenta i poslodavca pri zapošljavanju tijekom i nakon studija, dok Sveučilišni poduzetnički inkubator SPIN nudi besplatno korištenje sveučilišnih resursa i stručno mentorstvo u poduzetničkim projektima. Pokrećemo online studij koji će značajno olakšati studiranje uz rad te studente osloboditi u prostorno vremenskom kontinuumu. Preddiplomskim i diplomskim studijem informatike Fakultet Informatike u Puli podržava svoje studente kako bi uspješno slijedili svoje interese te pronašli mjesto u najbrže rastućoj i najbolje plaćenoj grani industrije.

Izvor: Bug, 31. ožujka 2022. godine:

 

Natječaj za upis u I. godinu studija u akademskoj godini 2022./2023.

Objavljen Natječaj za upis u I....

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je Natječaj za upis studenata u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2022./2023., te Natječaj za upis studenata u prvu godinu sveučilišnih diplomskih studija u akademskoj godini 2022./2023.

Više o uvjetima upisa možete pročitati u tekstu Natječaja:

Više informacija o svim studijima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli možete pronaći na popisu svih studijskih programa Sveučilišta.

Prijave za upis i razredbeni postupak vrše se elektroničkom prijavom putem Nacionalnog informacijskog sustava za prijave na visoka učilišta (NISpVU) - Postani student.