Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Prvi Piano Week Muzičke akademije u Puli

Prvi Piano Week Muzičke akademije u Puli održan je od 13. do 16. svibnja 2024. godine u Koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Domu hrvatskih branitelja. Tijekom tjedna posvećenog studentima Odsjeka studija klavira, zainteresirani su imali priliku prisustvovati sjajnim koncertima, majstorskim tečajevima, predavanjima i promociji knjige.

U ponedjeljak, 13. svibnja, ugledna litvanska pijanistica Monika Dars, profesorica na ARTS2 Academy of Arts u Monsu (Belgija), otvorila je Piano Week solističkim recitalom sa zanimljivim programom koji je sadržavao djela baltičkih skladatelja. Prof. Dars održala je i majstorski tečaj za studente klavira koji se održao 14. i 15. svibnja. Gostovanje je ostvareno uz potporu Erasmus+ programa.

U utorak, 14. svibnja, uslijedili su koncert i predavanje Fortepiano i Mozart pijanistice Terezije Cukrov, priznate hrvatske umjetnice. Program je izvela na fortepianu, replici instrumenta graditelja J. A. Steina, kakvog je svirao W. A. Mozart. Na koncertu su sudjelovali i studenti Odsjeka solo pjevanja.

Treći dan Piano Week-a koncert su održali studenti Odsjeka studija klavira. Koncertu je nazočio g. Marjan Hvala, predstavnik Yamaha Music Europe za Hrvatsku i Srbiju, a nakon koncerta studentici Silviji Novak (klasa izv. prof. dr. art. Charlene Farrugia Božac) dodijelio je stipendiju Yamahe za 2024. godinu.

U četvrtak, 16. svibnja, promocijom nove knjige Povijest klavirske literature 1; renesansa, barok,pretklasika prof.art.JakšeZlatara,pijanistaiklavirskogpedagogakojijeodgojiobrojne generacije hrvatskih pijanista, završen je prvi Piano Week Muzičke akademije u Puli.

 

Popis obavijesti