Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Poziv na predavanje „Život izvan...

Ured za ravnopravnost, raznolikost i inkluzivnost sa zadovoljstvom vas poziva na predavanje Udruge Proces pod naslovom „Život izvan četiri zida“.
Predavanje će se održati 05. lipnja 2024. u 12:30, u dvorani 25, Ronjgova 1.

O predavanju


Spolna orijentacija, rodni identitet i izražavanje neki su od osnovnih elemenata identiteta osobe. Nažalost, brojne osobe doživljavaju diskriminaciju, uznemiravanje, nasilje i marginalizaciju zbog svojeg identiteta. Prema najnovijem izvješću Agencije Europske unije za temeljna prava – FRA, u Europi je sve više LGBTIQ+ osoba koje su otvorene o svome identitetu, ali se istovremenu suočavaju s više nasilja i uznemiravanja nego prije.

Povorke ponosa, koje se održavaju od 70-ih godina prošlog stoljeća predstavljaju doslovni i najvidljiviji istup LGBTIQ+ zajednice izvan „njihova četiri zida“ u javni prostor. Upravo će kroz motiv povorki ponosa članice pulske udruge Proces, udruge za promicanje queer kulture i LGBTIQ+ prava, pričati o svojim aktivnostima, aktivizmu i njegovim rezultatima, društvenim promjenama, diskriminaciji i predrasudama, ali i o svojim osobnim iskustvima. Na predavanju će biti dan i pregled recentnih istraživanja provedenih na području Hrvatske.

 

O Udruzi Proces

 


Proces je organizacija civilnog društva iz Pule čiji su ciljevi promocija, razvijanje i unapređenje queer umjetnosti i kulture te promicanja prava i vidljivosti LGBTIQ+ osoba, razvijanje javnog diskursa o LGBTIQ+ zajednici, te o queer kulturi, razvoj i zaštita ljudskih prava i sloboda, promicanje kulture nenasilja i ravnopravnosti u društvu, suzbijanje i uklanjanje lezbo/homo/bi/transfobije u društvu kao i seksizma, mizoginije i drugih društvenih pojava koje doprinose nejednakosti, ukidanje diskriminacije na osnovi spola/roda, seksualne orijentacije, rodnog/spolnog identiteta i/ili rodnog izražavanja, promicanje vrijednosti tolerancije, mira, nenasilja, pravednosti, demokratskog i civilnog društva te samoosnaživanje i povećanje informiranosti zajednice.

 

Predavanje je namijenjeno svim studentima i profesorima. 

Popis obavijesti