IHSED 2020 konferencija na FIPU

Treća međunarodna konferencija o inženjerstvu i dizajnu korisniku usmjerenih sustava: budući trendovi i primjene (IHSED 2020) održana je od 22. do 24. rujna 2020. godine.

Konferencija IHSED 2020 unapređuje spoznaje o dizajnu i inženjerstvu korisniku usmjerenih sustava, kognitivnim sustavima, analizi podataka, simulacijskim modeliranjem te vizualizacijskim tehnologijama sljedeće generacije.

Odabrana područja i teme od interesa: 

 • Dizajn usmjeren korisnicima
 • Inovativni materijali za razvoj proizvoda
 • Dizajn sustava i ljudska raznolikost
 • Sigurnost i složenost sustava
 • Sportski dizajn i medicina sporta
 • Biomehanika, zdravstvo, bolest i rehabilitacija
 • Interakcije čovjeka i kibernetičkih sustava
 • Poslovna analitika, dizajn i tehnologija


 

Orijentacijski dan za studente I. godine preddiplomskog studija Informatika (4.10.)

28rujna202115:11
Ivica Petrinić

Za studente 1. godine zimski semestar započinje u ponedjeljak 4. listopada 2021. godine Orijentacijskim danom: a) u 11 sati dvorana „ISTRA“ Fakulteta ekonomije i turizma na adresi Preradovićeva ulica 1, Pula za I. skupinu studenata; studenti s prezimenima A-L i b) u 12.15, dvorana „ISTRA“ Fakulteta ekonomije i turizma na adresi Preradovićeva ulica 1, Pula za II. skupinu studenata; studenti s prezimenima M-Ž.

Studenti FIPU-a sudjelovali na CERC natjecanju

28rujna202108:00
Ivica Petrinić

Srednjoeuropsko studentsko ICPC natjecanje (CERC) održano je 25. i 26. rujna 2021. godine u Pragu. Na natjecanju je sudjelovalo 88 tročlanih timova iz Austrije, Češke, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije. Hrvatsku je predstavljalo pet timova sa Sveučilišta u Zagrebu te po jedan tim sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koji su to pravo ostvarili na natjecanju timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta održanom krajem studenog prošle godine.

Poziv studentima za sudjelovanje u projektu ai.Shuttle

09rujna202112:38
doc. dr. sc. Goran Oreški

Pozivaju se zainteresirani studenti da se prijave za razvoj autonomnog vozila u okviru FIPULab projekta ai.Shuttle. Projekt podrazumijeva primjenu dubokog učenja i neuronskih mreža na praktičnom primjeru automatizacije gradskog prijevoza. Cilj projekta je razviti mini bus koji će samostalno funkcionirati i prevoziti putnike. Projekt je zamišljen kao kolaboracija nastavnika, studenata i vanjskih stručnjaka, a financira ga Google.

Sažetak razvijenih igara kolegija Dizajn i programiranje računalnih igara

16srpnja202116:02
Ivica Petrinić

Studenti prve godine diplomskog studija prezentirali su završne verzije igara koje su razvili u okviru kolegija Dizajn i programiranje računalnih igara. Projekt je uključio osmišljavanje koncepta, razradu dizajna, te implementaciju igre u okruženju Unity. Ove ak. godine studenti su razvili igre i za dva različita koncepta u suradnji s Medicinskim fakultetom u Puli.

Najava dodjele počasnog doktorata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Silviju Kutiću (21. svibnja)

20svibnja202111:57
Nikola Tanković

Suosnivač i prvi čovjek Infobipa Silvio Kutić u petak će postati počasni doktor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Svečanost će se održati u 11 sati u zgradi FET-a, a nazočit će joj prorektor izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić i prorektorica izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić u ime Sveučilišta te u ime Fakulteta informatike u Pul kao predlagatelja dekan izv. prof. dr. sc. Giorgio Sinković, ujedno i predsjednik povjerenstva za dodjelu počasnog doktorata, potom prodekan za nastavu i studente doc. dr. sc. Darko Etinger i prodekan za znanost i suradnju s gospodarstvom doc. dr. sc. Nikola Tanković.

Obavijest o pokretanju postupka izbora dekana Fakulteta informatike u Puli

29ožujka202110:47
Nikola Tanković

Na temelju članka 41. i 45. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Vijeće Fakulteta informatike na svojoj redovitoj online sjednici 23. ožujka 2021.  donijelo je Odluku o pokretanju postupka izbora dekana Fakulteta informatike za mandatno razdoblje od 1. listopada 2021. godine. Imenovano je povjerenstvo za prikupljanje prijedloga i provođenje postupka izbora dekana u sastavu:

 1. Izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić, predsjednik povjerenstva
 2. Doc.dr.sc. Siniša Miličić, član
 3. Romeo Šajina, član

Najava gostujućeg predavanja Davora Runje (CISEx) na temu "Hrvatska AI liga"

15ožujka202108:27
Ivica Petrinić

U sklopu kolegija Umjetna inteligencija, 23. ožujka 2021. godine u 9 sati putem Zooma održat će se gostujuće predavanje "Hrvatska AI liga" predavača Davora Runje predsjednika CISEx-a.
 

Obavijest o pokretanju postupka izbora dekana Fakulteta informatike u Puli

15siječnja202114:17
Dominik Tomislav Vladić

Na temelju članka 41. i 45. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Vijeće Fakulteta informatike na svojoj redovitoj sjednici 12. siječnja 2021.  donijelo je Odluku o pokretanju postupka izbora dekana Fakulteta informatike za mandatno razdoblje od 1. listopada 2021. godine. Imenovano je povjerenstvo za prikupljanje prijedloga i provođenje postupka izbora dekana u sastavu:

 1. Izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić, predsjednik povjerenstva
 2. Doc.dr.sc. Siniša Miličić, član
 3. Romeo Šajina, član

Uz Infobip do snažnije osnovne funkcije fakulteta i kulture suradnje prakse i znanosti

29listopada202015:17
Nikola Tanković

Za kvalitetnu znanost i visoko obrazovanje svakom fakultetu ključna je suradnja sa zajednicom koja to područje primijenjuje. Za Fakultet Informatike u Puli to znači suradnju s istarskom IT zajednicom. Interakcija kroz istraživačke projekte, pozvana predavanja, studentske prakse pospješuje osnovne funkcije fakulteta i jača kulturu suradnje prakse i znanosti. U informatici, glavnoj domeni dinamičnog i promjenjivog razvoja, to je presudno. Na popisu naših partnera ističe se i najveća IT kompanija u Hrvatskoj. Njihov doprinos Fakultetu je višestruk.

Studenti FIPU-a prezentirali radove na hibridnom MIPRO 2020

16listopada202007:40
Ivica Petrinić

U razdoblju od 28. rujna do 2. listopada 2020 održan je 43. međunarodni skup za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju, po prvi puta istodobno u tradicionalnom i virtualnom okruženju pod nazivom hibridni MIPRO 2020.


 


 

Ispitni rok 3.12.2021. - IT...

Ispitni rok 3.12.2021. - IT Management, Umjetna inteligencija, Poslovni informacijski sustavi, Upravljanje poslovnim procesima, Modeliranje i simulacije...

02prosinca202119:26
Darko Etinger

Ispitni rok 3.12.2021. održat će se u 15 sati putem Zoom/Slack kanala pripadajućeg kolegija (link za pristup na e-učenju kolegija). Za dodatne informacije javiti se mailom. Izv. prof. dr. sc. Darko Etinger

Natječaj za dodjelu stipendija...

Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2021./2022.

30studenog202113:54
Dominik Tomislav Vladić

Natječaj traje od 1. prosinca 2021. godine . Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je dana 1. prosinca 2021. godine raspisao Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2021./2022.  Student se može prijaviti na natječaj putem web obrazaca u nastavku i to u jednoj od dvije kategorije: Prva kategorija : studenti koji po prvi put upisuju prvu godinu studija na prvoj razini studija (preddiplomski studij),  https://forms.gle/GRzV2Juk6tjNgKP49 (prvi upis prve godine studija – preddiplomska razina).

Zbog pogoršane epidemiološke...

Zbog pogoršane epidemiološke situacije nastava će se od ponedjeljka 15. do petka 19. studenoga 2021. održavati na daljinu

11studenog202110:57
Ivica Petrinić

Nastavno na trend pogoršanja epidemiološke situacije i eksponencijalni trend širenja u Istarskoj županiji te postojeće znanstveno-nastavne kapacitete Sveučilišta, a u skladu s odlukom Senata ( Odluka o izvođenju nastave u akademskoj godini 2021./2022. od 9. rujna 2021. godine ) s ciljem zaštite zdravlja zaposlenika, studenata i njihovih obitelji rektor je donio Odluku o prelasku na online izvođenje nastave tijekom tjedna od 15. - 19. studenoga 2021. godine. Napominjemo da Odluka vrijedi samo za taj tjedan.

Raspored za izvanredne studente

Raspored za izvanredne studente

03studenog202113:50
Siniša Miličić

Raspored dodatne nastave za izvanredne studente će nastavnici objaviti na svojim stranicama e-učenja. To će u glavnom biti konzultativna nastava. U slučaju bilo kakvih nedoumica ili problema, javite se redom nastavnicima, voditeljima studijske godine i prodekanu za nastavu.