Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Natječaj za upise na studije u 2023./2024. godini

Objavljen Natječaj za upis u I....

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je Natječaj za upis studenata u prvu godinu sveučilišnih prijediplomskih studija, sveučilišnog integriranog prijediplomskog i diplomskog studija, sveučilišnih diplomskih studija i stručnih prijediplomskih studija u akademskoj godini 2023./2024.

Više o uvjetima upisa možete pročitati u tekstu Natječaja:

Više informacija o svim studijima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli možete pronaći na popisu svih studijskih programa Sveučilišta.

Prijave za upis i razredbeni postupak vrše se elektroničkom prijavom putem Nacionalnog informacijskog sustava za prijave na visoka učilišta (NISpVU) - Postani student.

 

Hrvati izvan Republike Hrvatske

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će primati prijave za upis na studijske programe za kandidate Hrvate izvan Republike Hrvatske. O postupku prijave kandidati mogu pročitati u tekstu natječaja za upise u akademsku godinu 2023./2024. Važno je napomenuti da kandidati ne trebaju pristupati Državnoj maturi u Republici Hrvatskoj, nego trebaju dostaviti dokaz o završenom četverogodišnjem srednjoškolskom obrazovanju u državi u kojoj žive. Priznavanje inozemne srednjoškolske kvalifikacije provodi Agencija za odgoj i obrazovanje  (inozemne srednjoškolske kvalifikacije o završenom srednjem obrazovanju u općim, gimnazijskim i umjetničkim programima) ili Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (priznavanja inozemne srednjoškolske kvalifikacije o završenom srednjem obrazovanju u strukovnim programima). Važno se pravovremeno obratiti gore navedenim institucijama kako bi cijeli postupak bio na vrijeme završen

 

Važne poveznice o upisu na 1. godinu studija u akademskoj godini 2023./2024.