IHSED 2020 konferencija na FIPU

Treća međunarodna konferencija o inženjerstvu i dizajnu korisniku usmjerenih sustava: budući trendovi i primjene (IHSED 2020) održana je od 22. do 24. rujna 2020. godine.

Konferencija IHSED 2020 unapređuje spoznaje o dizajnu i inženjerstvu korisniku usmjerenih sustava, kognitivnim sustavima, analizi podataka, simulacijskim modeliranjem te vizualizacijskim tehnologijama sljedeće generacije.

Odabrana područja i teme od interesa: 

  • Dizajn usmjeren korisnicima
  • Inovativni materijali za razvoj proizvoda
  • Dizajn sustava i ljudska raznolikost
  • Sigurnost i složenost sustava
  • Sportski dizajn i medicina sporta
  • Biomehanika, zdravstvo, bolest i rehabilitacija
  • Interakcije čovjeka i kibernetičkih sustava
  • Poslovna analitika, dizajn i tehnologija


 

Uz Infobip do snažnije osnovne funkcije fakulteta i kulture suradnje prakse i znanosti

29listopada202015:17
Nikola Tanković

Za kvalitetnu znanost i visoko obrazovanje svakom fakultetu ključna je suradnja sa zajednicom koja to područje primijenjuje. Za Fakultet Informatike u Puli to znači suradnju s istarskom IT zajednicom. Interakcija kroz istraživačke projekte, pozvana predavanja, studentske prakse pospješuje osnovne funkcije fakulteta i jača kulturu suradnje prakse i znanosti. U informatici, glavnoj domeni dinamičnog i promjenjivog razvoja, to je presudno. Na popisu naših partnera ističe se i najveća IT kompanija u Hrvatskoj. Njihov doprinos Fakultetu je višestruk.

Studenti FIPU-a prezentirali radove na hibridnom MIPRO 2020

16listopada202007:40
Ivica Petrinić

U razdoblju od 28. rujna do 2. listopada 2020 održan je 43. međunarodni skup za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju, po prvi puta istodobno u tradicionalnom i virtualnom okruženju pod nazivom hibridni MIPRO 2020.

Upute za online upise u jesenskom upisnom roku

21rujna202014:26
Dominik Tomislav Vladić

Dragi brucoši, budući studenti Sveučilišta Jurja Dobile u Puli, zahvaljujemo vam na odabiru studijskih programa Sveučilišta Jurja Dobile u Puli.

Upisi na Sveučilištu Jurja Dobile u Puli će se provoditi online putem aplikacije Upisi UniPu. Aplikacija će biti dostupna na https://upisi.unipu.hr/ gdje će svaki korak biti opisan uputama. Više detalja možete pročitati u uputama koje smo pripremili i dostupne su putem ove poveznice:

Upute za brucoše o korištenju usluga Sveučilišta

27srpnja202013:38
Dominik Tomislav Vladić

Svim studentima koji se upisuju u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. u utorak, 28. srpnja 2020. godine u 12 sati, putem SMS-a, stići će obavijest o načinu korištenja AAI@EduHr korisničkih podataka i usluga Sveučilišta.

Informacije o nastavku upisa u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021.

24srpnja202008:28
Dominik Tomislav Vladić

Daljni pristup upisima kroz aplikaciju Upisi UniPu koja je dostupna na poveznici https://upisi.unipu.hr/ bit će omogućen kandidatima koji su uplatom upisnine potvrdili namjeru upisa (nije potrebno dostavljati potvrdu o uplati). 

Pristupni podatci za službeni mail i ostale usluge Sveučilišta dostavit će se putem SMS-a najkasnije u utorak, 28. srpnja 2020. 

Informacija o upisima u akademsku godinu 2020./2021.

15srpnja202009:22
Dominik Tomislav Vladić

Svi pristupnici koji ostvare pravo upisa u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. i dobiju upisni broj od strane Središnjeg prijavnog ureda (www.postani-student.hr) pristupit će online upisima na odabrani studijski program na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli kroz aplikaciju za upis. 

Prezentacija rezultata istraživanja na dvodnevnoj međunarodnoj online konferenciji ICT20@COVID-19

05lipnja202007:41
Ivica Petrinić

U četvrtak, 28. svibnja 2020. na dvodnevnoj online konferenciji ICT20@COVID-19 u organizaciji udruge MIPRO Sanja Križan Sučić studentica diplomskog sveučilišnog studija Informatika Fakulteta informatike u Puli, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održala je prezentaciju „Factors Influencing Teachers’ Intention to Use e-Learning Technologies for Teaching After the COVID-19 Pandemic: The Example of Croatian Secondary School Teachers“ koja je rezultat provedenog istraživanja u okviru diplomskog rada iz kolegija Sustavi elektroničkog učenja.

Nastupno predavanje dr. sc. Nikole Tankovića na temu "Arhitekturni stil REST"

02listopada202015:23
Dominik Tomislav Vladić

Dekan Fakulteta informatike u Puli donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja dr. sc. Nikole Tankovića za izbor u znanstveno-nastavno zvanje i na radno mjesto docenta iz područja tehničkih znanosti, polje računarstvo, na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu, dana 23. travnja 2020. u 9.15 sati telekonferencijom u redovnom rasporedu održavanja nastave iz kolegija Web aplikacije. Naslov predavanja je: "Arhitekturni stil REST".

Snimka predavanja dostupna je ovdje.

Student Ivan Matak dobitnik je stipendije programa „Vulcanus in Japan“

15travnja202008:09
Ivica Petrinić

Student Fakulteta Informatike u Puli Ivan Matak dobitnik je stipendije programa „Vulcanus in Japan“ kojem je osnivač EU-Japan centar za industrijsku suradnju. Program je namijenjen studentima diplomskih i doktorskih studija prirodnih i tehničkih znanosti sa sveučilišta na razini Europske unije za jednogodišnje stručno usavršavanje u japanskim tvrtkama. Pravo na prijavu na natječaj imaju studenti koji su barem na 4. godini studija u trenutku prijave te studenti doktorskih studija.

Nastupno predavanje dr. sc. Gorana Đambića na temu "Collideri i fizika u Unity-u"

14travnja202014:55
Dominik Tomislav Vladić

Dekan Fakulteta informatike u Puli donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja dr. sc. Gorana Đambića za izbor u naslovno znanstveno nastavno docenta iz područja društvenih znanosti, polje informacijskih i komunikacijskih znanosti dana 20. travnja 2020. u 10,50 sati u virtualnoj učionici sustava Big Blue Button. Naslov predavanja je: "Collideri i fizika u Unity-u".


 


 

Natjecanje timova studenata...

Natjecanje timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta 2020

16studenog202021:11
Tihomir Orehovački

Natjecanje timova studenata sastoji se od rješavanja 8-12 zadataka unutar 5 sati . Dozvoljeni programski jezici su Python, C/C++ i Java na Linux platformi. Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju, timovi će u natjecanju moći sudjelovati od kuće pod pretpostavkom da sva tri člana tima mogu koristiti samo jedno računalo za rješavanje zadataka odnosno sva se tri člana u vrijeme natjecanja moraju nalaziti na istoj lokaciji. Svi zainteresirani timovi se trebaju najkasnije do petka, 20. studenog 2020. prijaviti, tako da za svakog člana tima pošalju podatke: - ime i prezime - broj telefona - e-mail - godina rođenja - godina početka studiranja - naziv studija, fakultet, sveučilište na adresu tihomir.orehovacki@unipu.hr Da bi se natjecanje održalo na sveučilišnoj razini, na isto trebaju biti prijavljena minimalno dva tročlana tima. Tim koji ostvari najbolji rezultat će ostvariti pravo sudjelovanja na CERC natjecanju koje bi se ožujku sljedeće godine trebalo održati u Pragu . Planirani datum natjecanja je subota, 28.11.2020.

Odluka o izvođenju nastave FIPU-a u...

Odluka o izvođenju nastave FIPU-a u zimskom semestru akademske godine 2020./2021.

22listopada202014:22
Ivica Petrinić

Fakultet informatike u Puli (FIPU), temeljem epidemiološke situacije i preporuke Rektora, počevši s danom 20. listopada 2020. održavat će do daljnjega samo nastavu na daljinu. Za dio  predavanja i vježbi  za koje je nužna prisutnost u predavaonici  odnosno laboratoriju,  oblik nastave će se  prilagoditi trenutnoj situaciji.

ERP sustavi 20.10.2020. -...

ERP sustavi 20.10.2020. - neodržavanje predavanja

19listopada202012:49
Ivana Smola Jung

Predavanje kolegija ERP sustavi u utorak 20.10.2020. neće se održati niti online zbog spriječenosti predavačice.

Operacijska istraživanja - on line...

Operacijska istraživanja - on line nastava

19listopada202012:04
Valter Boljunčić

Poštovani studenti, Operacijskla istraživanja 5.semestar Informatika, temeljem preporuke stožera civilne zaštite te rektora Sveučilišta, nastava iz kolegija Operacijska istraživanja do daljnjeg se izvodi on-line (ovisno o epidemiološkoj situaciji). Dakle, sutra 20.10.2020., nastava će biti u potpunosti on-line za obje grupe studenata - sve studente (nema nastave u učionici za jednu grupu) izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić