Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Novosti Fakulteta informatike u Puli

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli...
Europska je komisija u četvrtak 16. lipnja objavila rezultate natječaja u okviru programa Digitalna Europa (Digital Europe Program – DEP) kojima je Sveučilištu i partnerima odobren projekt Europskog centra za digitalne inovacije EDIH Adria .
Dragi roditelji i budući studenti, pozivamo vas da nam se pridružite na Informativnim danima koji se održavaju 14. lipnja 2022. od 17 do 19 sati u foajeu nove zgrade Fakulteta za ekonomiju i turizama "Dr. Mijo Mirković". Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli se po prvi puta održava Informativni dan za roditelje. S obzirom da su analize pokazale da pri izboru studija veliku ulogu imaju i roditelji, Sveučilište je odlučilo posebno informirati roditelje o svojoj širokoj lepezi studijskih programa te načinu i mogućnostima upisa. Na Sveučilištu se nadaju da će ovim događajem pomoći roditeljima budućih studenata sa korisnim informacijama i dilemama oko željenih studijskih programa.
Iz medija: U Domu branitelja održana...
Ova promocija je dokaz našeg smisla postojanja, našeg rada i uspjeha. Ne slavimo samo cilj, već put prema cilju, svako predavanje, vježbu, ispit, projekt, znanstveni ili stručni rad, interakciju s kolegama i profesorima, neprospavane noći zbog učenja, vrijeme i trud koji je uložen da bi se danas sastali ovdje, istaknuo je dekan Fakulteta informatike u Puli Darko Etinger.
Promjena mjesta održavanja promocije...
Promocija magistara i prvostupnika Informatike održat će se u petak, 13. svibnja 2022. godine u Domu hrvatskih branitelja. 
Iz medija: Goran Oreški - Radimo na...
Ideja projekta je napraviti autonomna vozila koje će bez, ili uz minimalnu pomoću čovjeka, ali uz stalan nadzor, svakodnevno obavljati navedenu funkciju, strogo uzimajući u obzir sigurnost putnika, sudionika u prometu i ostalih stanovnika grada Pule. Goran Oreški docent je na Fakultetu informatike sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Osnivač je u start-up tvrtke koja se bavi automatizacijom poslovanja financijskih institucija korištenjem umjetne inteligencije. Njegova tvrtka danas kroz svoja rješenja omogućava bankama odobravanje kredita, bez fizičke prisutnosti klijenta i potrebe za dostavom dokumenata, putem mobitela ili računala.  
FIPU suorganizator ICT konferencije...
Najavljujemo događaj koji se po prvi puta održava u Istri, a koji će okupiti stručnjake, inovatore i predstavnike ICT industrije Riječ je o konferenciji "Let'sGrow!", koja će se održati u petak, 6. svibnja u Domu hrvatskih branitelja u Puli od 10 do 17:30 sati, u organizaciji Udruženja ICT Istra. ICT Istria neprofitna je udruga softverskih i informatičkih stručnjaka i tvrtki, koja promovira Istru kao globalno IT središte s mogućnostima za razvoj karijere i ispunjen život u Istri. Stoga, na konferenciji "Let'sGrow!" predviđena su brojna stručna i inspirativna predavanja te radionice, a cilj je potaknuti učenike i studente i mlade ljude na prepoznavane potencijala, obrazovanje i zapošljavanje u ICT sektoru u Istri bez kojeg je današnji razvoj gotovo nezamisliv. Kroz cjelodnevni event želi se motivirati navedene skupine da se educiraju, prihvate nove tehnologije te nastave graditi karijeru i život u Istri uz mogućnost rada sa "susjedima preko puta", ali i cijelim svijetom.  
Promjena datuma održavanja promocije...
Promocija magistara i prvostupnika Informatike održat će se u petak, 13. svibnja 2022. godine na Studentskom trgu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (trg između Studentskog doma i restorana).
Promocija magistara i prvostupnika...
Promocija magistara i prvostupnika Informatike održat će se u petak, 6. svibnja 2022. godine na Studentskom trgu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (trg između Studentskog doma i restorana).
Fakultet informatike u Puli sudjeluje...
Fakultet informatike u Puli kao parner sudjeluje na projektu SUNSAFE IoT koji je započeo 18. siječnja 2021. godine, u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja - Faza II“, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Za studente 1. godine zimski semestar započinje u ponedjeljak 4. listopada 2021. godine Orijentacijskim danom: a) u 11 sati dvorana „ISTRA“ Fakulteta ekonomije i turizma na adresi Preradovićeva ulica 1, Pula za I. skupinu studenata; studenti s prezimenima A-L i b) u 12.15, dvorana „ISTRA“ Fakulteta ekonomije i turizma na adresi Preradovićeva ulica 1, Pula za II. skupinu studenata; studenti s prezimenima M-Ž.
Studenti FIPU-a sudjelovali na CERC...
Srednjoeuropsko studentsko ICPC natjecanje (CERC) održano je 25. i 26. rujna 2021. godine u Pragu. Na natjecanju je sudjelovalo 88 tročlanih timova iz Austrije, Češke, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije. Hrvatsku je predstavljalo pet timova sa Sveučilišta u Zagrebu te po jedan tim sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koji su to pravo ostvarili na natjecanju timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta održanom krajem studenog prošle godine.
Poziv studentima za sudjelovanje u...
Pozivaju se zainteresirani studenti da se prijave za razvoj autonomnog vozila u okviru FIPULab projekta ai.Shuttle. Projekt podrazumijeva primjenu dubokog učenja i neuronskih mreža na praktičnom primjeru automatizacije gradskog prijevoza. Cilj projekta je razviti mini bus koji će samostalno funkcionirati i prevoziti putnike. Projekt je zamišljen kao kolaboracija nastavnika, studenata i vanjskih stručnjaka, a financira ga Google.
Sažetak razvijenih igara kolegija...
Studenti prve godine diplomskog studija prezentirali su završne verzije igara koje su razvili u okviru kolegija Dizajn i programiranje računalnih igara . Projekt je uključio osmišljavanje koncepta, razradu dizajna, te implementaciju igre u okruženju Unity. Ove ak. godine studenti su razvili igre i za dva različita koncepta u suradnji s Medicinskim fakultetom u Puli.
Najava dodjele počasnog doktorata...
Suosnivač i prvi čovjek Infobipa Silvio Kutić u petak će postati počasni doktor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Svečanost će se održati u 11 sati u zgradi FET-a, a nazočit će joj prorektor izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić i prorektorica izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić u ime Sveučilišta te u ime Fakulteta informatike u Pul kao predlagatelja dekan izv. prof. dr. sc. Giorgio Sinković, ujedno i predsjednik povjerenstva za dodjelu počasnog doktorata, potom prodekan za nastavu i studente doc. dr. sc. Darko Etinger i prodekan za znanost i suradnju s gospodarstvom doc. dr. sc. Nikola Tanković.
Obavijest o pokretanju postupka...
Na temelju članka 41. i 45. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Vijeće Fakulteta informatike na svojoj redovitoj online sjednici 23. ožujka 2021.  donijelo je Odluku o pokretanju postupka izbora dekana Fakulteta informatike za mandatno razdoblje od 1. listopada 2021. godine. Imenovano je povjerenstvo za prikupljanje prijedloga i provođenje postupka izbora dekana u sastavu: Izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić, predsjednik povjerenstva Doc.dr.sc. Siniša Miličić, član Romeo Šajina, član
Najava gostujućeg predavanja Davora...
U sklopu kolegija Umjetna inteligencija, 23. ožujka 2021. godine u 9 sati putem Zooma održat će se gostujuće predavanje "Hrvatska AI liga" predavača Davora Runje predsjednika CISEx-a.  
Obavijest o pokretanju postupka...
Na temelju članka 41. i 45. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Vijeće Fakulteta informatike na svojoj redovitoj sjednici 12. siječnja 2021.  donijelo je Odluku o pokretanju postupka izbora dekana Fakulteta informatike za mandatno razdoblje od 1. listopada 2021. godine. Imenovano je povjerenstvo za prikupljanje prijedloga i provođenje postupka izbora dekana u sastavu: Izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić, predsjednik povjerenstva Doc.dr.sc. Siniša Miličić, član Romeo Šajina, član
Za kvalitetnu znanost i visoko obrazovanje svakom fakultetu ključna je suradnja sa zajednicom koja to područje primijenjuje. Za Fakultet Informatike u Puli to znači suradnju s istarskom IT zajednicom. Interakcija kroz istraživačke projekte, pozvana predavanja, studentske prakse pospješuje osnovne funkcije fakulteta i jača kulturu suradnje prakse i znanosti. U informatici, glavnoj domeni dinamičnog i promjenjivog razvoja, to je presudno. Na popisu naših partnera ističe se i najveća IT kompanija u Hrvatskoj. Njihov doprinos Fakultetu je višestruk.
Studenti FIPU-a prezentirali radove...
U razdoblju od 28. rujna do 2. listopada 2020 održan je 43. međunarodni skup za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju, po prvi puta istodobno u tradicionalnom i virtualnom okruženju pod nazivom hibridni MIPRO 2020.
Upute za online upise u jesenskom...
Dragi brucoši, budući studenti Sveučilišta Jurja Dobile u Puli, zahvaljujemo vam na odabiru studijskih programa Sveučilišta Jurja Dobile u Puli. Upisi na Sveučilištu Jurja Dobile u Puli će se provoditi online putem aplikacije Upisi UniPu. Aplikacija će biti dostupna na https://upisi.unipu.hr/ gdje će svaki korak biti opisan uputama. Više detalja možete pročitati u uputama koje smo pripremili i dostupne su putem ove poveznice: Upute za online upise
Svim studentima koji se upisuju u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. u utorak, 28. srpnja 2020. godine u 12 sati, putem SMS-a, stići će obavijest o načinu korištenja AAI@EduHr korisničkih podataka i usluga Sveučilišta.
Informacije o nastavku upisa u prvu...
Daljni pristup upisima kroz aplikaciju Upisi UniPu koja je dostupna na poveznici https://upisi.unipu.hr/ bit će omogućen kandidatima koji su uplatom upisnine potvrdili namjeru upisa (nije potrebno dostavljati potvrdu o uplati).  Pristupni podatci za službeni mail i ostale usluge Sveučilišta dostavit će se putem SMS-a najkasnije u utorak, 28. srpnja 2020. 
Informacija o upisima u akademsku...
Svi pristupnici koji ostvare pravo upisa u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. i dobiju upisni broj od strane Središnjeg prijavnog ureda ( www.postani-student.hr ) pristupit će online upisima na odabrani studijski program na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli kroz aplikaciju za upis. 
U četvrtak, 28. svibnja 2020. na dvodnevnoj online konferenciji ICT20@COVID-19 u organizaciji udruge  MIPRO Sanja Križan Sučić studentica diplomskog sveučilišnog studija Informatika Fakulteta informatike u Puli, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održala je prezentaciju „ Factors Influencing Teachers’ Intention to Use e-Learning Technologies for Teaching After the COVID-19 Pandemic: The Example of Croatian Secondary School Teacher s “ koja je rezultat provedenog istraživanja u okviru diplomskog rada iz kolegija Sustavi elektroničkog učenja .
Nastupno predavanje dr. sc. Nikole...
Dekan Fakulteta informatike u Puli donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja dr. sc. Nikole Tankovića za izbor u znanstveno-nastavno zvanje i na radno mjesto docenta iz područja tehničkih znanosti, polje računarstvo, na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu, dana 23. travnja 2020. u 9.15 sati telekonferencijom u redovnom rasporedu održavanja nastave iz kolegija Web aplikacije. Naslov predavanja je: "Arhitekturni stil REST". Snimka predavanja dostupna je ovdje.
Student Fakulteta Informatike u Puli Ivan Matak dobitnik je stipendije programa „Vulcanus in Japan“ kojem je osnivač EU-Japan centar za industrijsku suradnju. Program je namijenjen studentima diplomskih i doktorskih studija prirodnih i tehničkih znanosti sa sveučilišta na razini Europske unije za jednogodišnje stručno usavršavanje u japanskim tvrtkama. Pravo na prijavu na natječaj imaju studenti koji su barem na 4. godini studija u trenutku prijave te studenti doktorskih studija.
Nastupno predavanje dr. sc. Gorana...
Dekan Fakulteta informatike u Puli donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja dr. sc. Gorana Đambića za izbor u naslovno znanstveno nastavno docenta iz područja društvenih znanosti, polje informacijskih i komunikacijskih znanosti dana 20. travnja 2020. u 10,50 sati u virtualnoj učionici sustava Big Blue Button. Naslov predavanja je: "Collideri i fizika u Unity-u".
U razdoblju od 24. do 25. veljače 2020. godine u City Plaza Event Centru u Zagrebu održana je CASE 2020 konferencija o razvoju poslovnih i informatičkih sustava. Fakultet informatike Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je i ove godine bio brončani pokrovitelj konferencije.
U razdoblju od 31. siječnja do 2. veljače 2020. godine studenti FIPU-a (Mirko Sršen, Karlo Skok i Karlo Tvrdinić) su sudjelovali na Global Game Jamu (GGJ) u Rijeci pod pokroviteljstvom Udruge proizvođača igara PGŽ.
Information security and cryptography...
U četvrtak 23.1.2020. docent Blaž Markelj sa Sveučilišta u Mariboru, fakulteta sigurnosnih studija (Univerza v Mariboru, Fakulteta za varnostne vede) održao je gostujuće predavanje na predmetu Kriptografija pod naslovom "Information security and Cryptography".
Srednjoeuropsko regionalno natjecanje timova studenata u programiranju CERC 2019 održano je od 29. studenog do 2. prosinca 2019. na Czech Technical University u Pragu u organizaciji Češke sekcije ACM-a. Nastupila su 63 tima iz 6 zemalja u službenoj konkurenciji te 3 tima sastavljena od učenika u neslužbenoj konkurenciji.
PMI Hrvatska je i ove godine organizirao PMI Forum, najveću konferenciju posvećenu projektnom menadžmentu u Hrvatskoj. Glavna tema PMI Foruma, tradicionalne (trinaeste po redu) konferencije udruge koja u našoj zemlji okuplja projektne menadžere, bila je upravljanje portfeljem (portfolio management).
Održano natjecanje timova studenata...
U nedjelju, 27. listopada 2019. godine, održano je natjecanje timova studenata informatičara u kojem je sudjelovalo 26 timova sa četiri hrvatska sveučilišta (Zagreb, Osijek, Rijeka i Pula) te četiri tima sačinjena od učenika srednjih i osnovnih škola. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je i ove godine sudjelovalo u natjecanju, a predstavljala su ga četiri tima sačinjena od studentica i studenata sa svih studijskih godina Fakulteta informatike u Puli.  
Na Fakultetu informatike u Puli je 26. rujna 2019. održano predavanje na temu "Razvoj WEB aplikacija uz primjenu serverless arhitekture" koje je održao Gerard Sans, predstavnik tvrtke Amazon Web Services (AWS).
Na Fakultetu informatike u Puli u petak 5. srpnja 2019. godine uspješno je obranjen diplomski rad studenta Matea Kovačeka pod nazivom „Računalni sustav za replikaciju uzgoja biljaka – programska implementacija“.
Studenti i nastavnici FIPU-a posjetili su konferenciju Dani komunikacije 2019 koja se i ove godine održala u atraktivnom rovinjskom Hotelu Lone. Naglasak koneferencije ove godine bio je na mogućnostima unaprjeđenja poslovanja i marketinške komunikacije apliciranjem suvremenih tehnologija umjetne inteligencije (engl. artificial intelligence - AI).
Čast nam je pozvati vas na promociju prvostupnika i magistara Fakulteta informatike u Puli koja će se održati u petak 14. lipnja 2019. u 12 sati u dvorani Pula (zgrada FET-a, Preradovićeva I/1).
Početkom travnja 3 su tima sastavljena od ukupno 15 programera volontera u Akceleratoru vrijedno izrađivala besplatni javni servis „Pristupačni Zagreb“ koji će osobama s invaliditetom, olakšati kretanje Zagrebom.  
Studenti Fakulteta informatike u Puli (FIPU) Karlo Skok i Mirko Sršen su zajedno sa predstavnicom FIPU-a u Studentskom zboru Leonom Štrucelj sudjelovali na Reboot Develop Blue konferenciji,  najvećem okupljanju programera igara u Europi. Ovogodišnje šesto izdanje elitnog stručnog skupa profesionalaca (AMD, Bongfish, EA, Microsoft Games, Unity Technologies i dr.), ljubitelja industrije video igara te više od 125 govornika se od 11. do 13. travnja održalo u Dubrovniku. Svi koji nešto znače u industriji igara su bili prisutni kako bi prezentirali nove tehnologije te predstavili nove trendove u razvoju igara. 
U utorak, 26. ožujka 2019. godine, četvero studenata Fakulteta informatike u Puli (Aldo Ferlatti, Josip Marić, Mirko Sršen i Karlo Tvrdinić) koji će se ove godine na STEM Games natjecanju nadmetati u Technology Areni su zajedno sa svojim nastavnicima (doc. dr. sc. Tihomirom Orehovačkim i Ingrid Hrga , mag. oec.) i predstavnicom Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli na STEM Games natjecanju Leonom Štrucelj posjetili tvrtku Lloyds Design Studio u Labinu koja je glavni pokrovitelj spomenutog četveročlanog tima. 
Case Study Competition je natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva zadanih od strane poduzeća. Prijave su od 4.-17. ožujka, a rješenja se mogu predati online putem do 14. travnja. Natjecatelji mogu osvojiti vrijedne novčane nagrade u iznosu 10.000, 5.000 i 3.000 kuna. Poduzeća nude i mogućnost prakse, studentskog posla te brojne druge dodatne nagrade (poput vikend putovanja za pobjednički tim, poklon paketa, te VIP ulaznica za festival Ultra). Osim brojnih nagrada studenti na ovom natjecanju stječu vrijedno iskustvo i znanje te priliku da se predstave poslodavcu.
U razdoblju od 25. do 26. veljače održana je stručna konferencija CASE 2019 u sklopu koje su polaznici mogli odslušati 23 predavanja te sudjelovati na dvije panel rasprave i četiri radionice. Među predavačima su bili i naši studenti koji su izložili stručne radove na temu svojih završnih i diplomskih radova.
Global Game Jam je najveće natjecanje u izradi igara koje se održava u različitim mjestima širom svijeta. Isto je ove godine u razdoblju od 25. siječnja do 27. siječnja po prvi puta održano u RiHubu u Rijeci. Tema ovogodišnjeg natjecanja je bila „What home means to you“. Unutar 48 sati koliko su natjecatelji imali na raspolaganju da osmisle koncept igre te ga implementiraju, izrađeno je ukupno 9.000 igara u 860 mjesta iz 113 država čime je ovogodišnji Global Game Jam i službeno najveći dosada. 
U sklopu kolegija Primijenjena statistika akademske godine 2018./2019. studenti 1. godine diplomskog studija Informatike prezentirali su rezultate analiza provedenih u statističkom programskog jeziku R koje su izradili u sklopu završnih projekata.
Srednjoeuropsko regionalno natjecanje timova studenata u programiranju  CERC 2018  održano je od 29. studenog do 2. prosinca 2018. na Czech Technical Universityu Pragu u organizaciji Češke sekcije ACM-a. Nastupilo je 78 timova sa 35 sveučilišta iz 7 zemalja u službenoj konkurenciji te 3 tima sastavljena od učenika srednjih škola u neslužbenoj konkurenciji. Ove godine, po treći put, nastup je osigurao i tim sa Fakulteta informatike Sveučilišta Jurja Dobile u Puli sastavljen od studentice 3. godine preddiplomskog sveučilišnog studija informatike i dvojice studenata 2. godine diplomskog sveučilišnog studija informatike. 
U nedjelju, 25. listopada 2018. godine, održano je natjecanje timova studenata informatičara u kojem je sudjelovalo 37 tročlanih timova sa četiri hrvatska sveučilišta (Zagreb, Osijek, Rijeka i Pula) te četiri tročlana tima sačinjena od učenika srednjih škola. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je i ove godine sudjelovalo u natjecanju, a predstavljalo ga je pet timova sačinjenih od studentica i studenata sa svih studijskih godina Fakulteta informatike u Puli. Vrijedno je spomenuti kako su se ove godine po prvi puta u tri godine od kada Sveučilište Jurja Dobrile u Puli sudjeluje u natjecanju, svi prijavljeni timovi kvalificirali za sudjelovanje u nastavku natjecanja. 
Prijave na natjecanje timova...
Prijave timova se zaprimaju najkasnije do srijede, 24. listopada 2018., a natjecanje se održava u nedjelju, 28. listopada 2018., od 10 do 15 sati. Natjecanje već dugi niz godina organizira Hrvatski savez informatičara i dio je najprestižnijeg svjetskog studentskog natjecanja u programiranju ACM ICPC. Timovi se sastoje od tri studenta s istog sveučilišta (ne moraju biti s istog fakulteta), a natjecanje se sastoji u rješavanju 8 do 10 zadataka unutar 5 sati. Dozvoljeni programski jezici su Python, C/C++ i Java na Linux platformi.
Studenti Aldo Ferlatti i Doroteo Macan osvojili su treće mjesto na natječaju za studentske inovacije Bina-Istre. Na natječaju je sudjelovalo 7 fakulteta iz Zagreba, Rijeke i Pule sa 50 inovativnih ideja, a nagrada im je uručena dana 15.10.2018. u hotelu Westin u Zagrebu uz prisustvo ministra graditeljstva, izaslanice ministrice znanosti te dekana više fakulteta.
Studenti Fakulteta informatike u Puli Aldo Ferlatti i Doroteo Macan osvojili su treće mjesto na Natječaju studentskih inovacija u organizaciji Bina-Istre. Konkurencija je bila žustra - čak 48 timova i preko 500 studenata sa sedam fakulteta iz Zagreba, Rijeke i Pule. Nagradu im je uručio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković na svečanoj dodjeli nagrada održanoj u zagrebačkom hotelu Westin.
Odluka o produžetku studentskog...
Dekan Fakulteta informatike u Puli 1. listopada 2018. godine donio je Odluku kojom studenti Fakulteta informatike kojima je na dan 30. rujna 2018. istekao rok za završetak studija, a ostala im je samo izrada/obrana završnog ili diplomskog rada, mogu produžiti studentski status do 31. 12. 2018. godine.
Food Computer – uređaj za replikaciju...
Na Fakultetu informatike u Puli u srijedu 3. listopada 2018. uspješno je obranjen diplomski rad studenta Mislava Hagera pod nazivom „Računalni sustav za replikaciju uzgoja biljaka – sklopovska implementacija“.
Obavještavamo studente i nastavnike da sukladno  Akademskom kalendaru  za 2018./2019. godinu nastava započinje u ponedjeljak 1. listopada 2018. godine. Toga će se dana za studente 1. godine preddiplomskog studija održati Orijentacijski dan - za redovne studente u 11.30 sati u dvorani Istra (Preradovićeva 1), a za izvanredne studente u 17 sati u dvorani 402  na istoj adresi. Nastava preddiplomskih studija započinje u utorak 2. listopada, nastava za diplomski studij počinje u utorak 8. listopada, a prema upravo objavljenom  rasporedu nastave .  
Dekan FIPU-a donio je odluku  o dodatnom ispitnom roku u akademskoj godini 2017./2018.  kojom se odobrava dodatni ispitni rok za polaganje ispita.
Vijeće Fakulteta informatike u Puli na dopisnoj sjednici održanoj dana 20. srpnja 2018. godine donijelo je odluku o pokretanju postupka za izbor dekana Fakulteta. Rok za podnošenje prijedloga odnosno prijave je 30 dana od dana objave ove Odluke na mrežnim stranicama.
U sklopu kolegija Internet stvari, ak. godine 2017./2018. studenti 1. godine diplomskog studija Informatike prezentirali su svoje IoT aplikacije i sustave koje su izradili u sklopu završnih projekata – korištenjem ugradbenog mikroračunala Raspberry Pi 3 te dodatnog elektroničkog sklopovlja.
Dizajn i programiranje računalnih...
Studenti prve godine diplomskog studija prezentirali su završne verzije igara koje su razvili u okviru izbornog kolegija Dizajn i programiranje računalnih igara. Projekt je uključio osmišljavanje koncepta, razradu dizajna, te implementaciju igre u okruženju Unity. U nastavnku se nalazi sažetak prezentiranih računalnih igara.
U sklopu kolegija Mobilne aplikacije, ak. god. 2017./2018. studenti 1. godine diplomskog studija Informatike prezentirali su mobilne aplikacije koje su izradili u sklopu svojih završnih projekata.
Dekan Fakulteta informatike u Puli donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja dr. sc. Aleksandra Skendžića za izbor jednog izvršitelja/izvršiteljice u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta, iz područja društvenih znanosti, polje informacijskih i komunikacijskih znanosti, grana informacijski sustavi i informatologija dana 21. lipnja 2018. u 11,00 sati u učionici 402, zgrada FET-a. Naslov predavanja je: "Očuvanje podataka fizičke razine zapisa primjenom SSD (Solid-State Drive) tehnologije".  
Dekan Fakulteta informatike u Puli donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice dr. sc. Snježane Babić za izbor jednog izvršitelja/izvršiteljice u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta, iz područja društvenih znanosti, polje informacijskih i komunikacijskih znanosti, grana informacijski sustavi i informatologija, dana 21. lipnja 2018. u 10,15 sati u učionici 402, zgrada FET-a. Naslov predavanja je: "Cloud podrška za poboljšanje suradnje u uredskom poslovanju kod malih i srednjih poduzeća".
U razdoblju od 21. do 25. svibnja 2018. godine u kongresnom centru Grand hotela Adriatic u Opatiji održan je 41. međunarodni skup za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku (MIPRO). Ovogodišnje izdanje MIPRO konferencije okupilo je oko 1200 sudionika iz 40 zemalja. Tijekom pet dana, sudionici su mogli prisustvovati predavanjima u sklopu savjetovanja podijeljenih u dvanaest tematskih cjelina, seminarima iz cjeloživotnog obrazovanja, radionicama i okruglim stolovima. 
Više od 1000 studenata s 15 hrvatskih STEM usmjerenih fakulteta i sveučilišnih odjela okupilo se i organiziralo STEM Games - međunarodno studentsko STEM natjecanje u znanju i sportu. Sudjelovali su fakulteti iz Zagreba, Rijeke, Pule, Osijeka, Varaždina, Splita pa sve do fakulteta iz susjedne Bosne i Hercegovine točnije iz Sarajeva.  Prvo izdanje STEM Gamesa održalo se prvi put u Europi, u Poreču od 8. do 13. svibnja 2018. godine. 
Primijenjena statistika - Sažetak...
U sklopu kolegija Primijenjena statistika, ak.g. 2017./2018. studenti 1. godine diplomskog studija Informatike prezentirali su rezultate analiza provedenih u statističkom programskog jeziku R koje su izradili u sklopu završnih projekata. Sve statističke analize dostupne su kao otvoreni kod unutar dijeljenog Dropbox repozitorija.   
U sklopu 30. izdanja stručne konferencije CASE koja se 26. i 27. veljače 2018. godine održala u City Plaza poslovnom centru u Zagrebu, studenti diplomskog studija informatike Edi Crnković, Mislav Hager i Mateo Višković s Fakulteta informatike u Puli su prezentirali stručne radove na temu svojih završnih radova. Mentor spomenutih studenata i koautor prezentiranih radova je doc. dr. sc. Tihomir Orehovački.
Počele su  pretprijave  za STEM Games - međunarodno studentsko STEM natjecanje u znanju i sportu. Ovo događanje održava se po prvi puta u Europi, u Poreču od 8. do 13. svibnja 2018. Više od tisuću natjecatelja STEM Gamesa očekuje natjecanja u znanju i sportu te edukativni i zabavni program.
Više od 100 studenata volontera sa 11 hrvatskih STEM usmjerenih fakulteta i sveučilišnih odjela okupilo se i organiziralo STEM Games - međunarodno studentsko STEM natjecanje u znanju i sportu. Prvo izdanje STEM Gamesa održati će se prvi put u Europi, u Poreču od 8. do 13. svibnja 2018. godine , a očekuje se da će okupiti više od tisuću natjecatelja. Studenti će u natjecanjima i ostalim edukativnim i zabavnim aktivnostima upoznati kolege sa srodnih fakulteta te imati priliku razmijeniti znanja i iskustava. Cilj natjecanja je poticanje interdisciplinarnosti, pružanje prilike za odmjeravanje znanja, poticanje i promocija sveučilišnoga sporta, kao i zdravoga načina života.
Danas, u   ponedjeljak, 15. siječnja 2018. godine, pomaknute rang-liste studenata koji su ostvarili pravo na STEM stipendiju objavljene su na poveznici:  https://stemstipendije.mzo.hr  Studenti putem svoje jedinstvene identifikacijske oznake mogu provjeriti svoje mjesto na rang-listi. Studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti primit će obavijest o ostvarivanju prava na državnu STEM stipendiju preko adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr.
Studenti druge godine diplomskog studija informatike  u sklopu predmeta Informatički management 28. studenog 2017. godine posjetili su tvrtku Infobip u Vodnjanu u novim, impresivnim poslovnim prostorima. Kao što je poznato radi se o najvećem informatičkom poduzeću u Hrvatskoj koje širom svijeta zapošljava preko 1.200 zaposlenika. Prezentaciju firme održali su suvlasnik g. Izabel Jelenić i njegovi suradnici Dražen Cvek i Marko Horvat koji je bio naš student.
U razdoblju od 17. do 19. studenog 2017. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara održano je srednjoeuropsko natjecanje timova studenata u programiranju (CERC 2017). U službenoj konkurenciji sudjelovalo je 66 timova studenata sa 29 sveučilišta iz 7 država dok su 4 tima sastavljena od učenika srednjih škola u natjecanju sudjelovala neslužbeno.  Sveučilište Jurja Dobrile u Puli predstavljalo je troje studenata (Adrian Drozina, Tvrtko Jelić i Doroteo Macan) druge godine diplomskog studija informatike sa Odjela za informacijsko-komunikacijske tehnologije.  
Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja obaviješteni smo da su u ponedjeljak, 6. studenog 2017. godine upućeni prvi e-mailovi onim studentima koje je Ministarstvo identificiralo kao redovite studente na studijskim programima u STEM područjima znanosti  te svih upućuju da na vrijeme pročitaju upućene e-mail poruke i provjere ispravnost svojih podataka o broju ECTS bodova i prosjeku ocjena, odnosno rezultatu državne mature na sljedećoj poveznici:
Obavještavaju se studenti prve godine studija da su dužni, u terminu koji je objavljen na internetskim stranicama Sveučilišta, pristupiti obaveznom sistematskom pregledu  u zgradi ZZJZ IŽ u Puli, Nazorova 23  od 15 sati. Studenti koji ne obave zdravstveni pregled neće moći upisati narednu godinu studija.
Na ovogodišnjoj Oracle OpenWorld konferenciji održanoj od 1. do 5. listopada u San Franciscu, HEP-ovim   predstavnicima iz Sektora za informacijsko komunikacijske tehnologije uručena je Oracle Innovation Award 2017 Finalist nagrada u kategoriji Accelerate Application Development. Nagrađeno rješenje predstavio je Patrik Franković u sklopu predavanja Transitioning Oracle Application Developement Framework to Cloud: Why and How?
U nedjelju, 22. listopada 2017. godine, održano je natjecanje timova studenata informatičara u kojem je sudjelovalo 28 tročlanih timova s četiri hrvatskih sveučilišta (Zagreb, Osijek, Rijeka i Pula) te tri tročlana tima sačinjena od učenika srednjih škola. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je i ove godine sudjelovalo u natjecanju, a predstavljalo ga je sljedećih pet timova sa Odjela za informacijsko-komunikacijske tehnologije:  
U četvrtak, 26. listopada 2017. godine, od 9 do 13 sati po srednjoeuropskom vremenu održava se Oracle Academy Virtual Student Day, virtualna konferencija za studente s područja Europe, Bliskog istoka i Afrike. Online konferencija će se održati na engleskom jeziku, a biti će ju moguće pratiti sa bilo kojeg uređaja koji ima vezu na Internet. Prije nego što mogu sudjelovati na konferenciji, studenti se moraju registrirati. Nakon registracije, svaki će student zaprimiti jedinstvenu poveznicu do virtualne konferencije, a po završetku konferencije i potvrdu o sudjelovanju. Osim toga, registrirani studenti će nakon završetka konferencije imati mogućnost pristupa snimkama svih održanih predavanja i srodnim sadržajima, uključujući i ona predavanja i sadržaje koje neće moći pratiti u stvarnom vremenu.
Natjecanje timova studenata održat će se u nedjelju 22. listopada 2017. godine od 10:00 do 15:00 sati, a sastojat će se od rješavanja 8-10 zadataka.
Pročelnik Odjela za informacijsko komunikacijske tehnologije donio je odluku o  održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u naslovno nastavno zvanje predavač, iz znanstvenog područja: tehničke  znanosti, polje: elektrotehnika  grana: električni strojevi, dr. sc. Vilijana Matoševića, dipl. ing. el., dana 16. listopada 2017. u 17,00 sati u Caster sali (I. kat) u novoj zgradi FET-a. Naslov predavanja je:  „ Princip rada sinkronog generatora“.
Pročelnik Odjela za informacijsko komunikacijske tehnologije donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u naslovno nastavno zvanje viši predavač, iz znanstvenog područja: tehničke  znanosti, polje: elektrotehnika  grana: telekomunikacije i informatika, mr. sc. Milana Milanovića, dipl. ing. el., dana 11. listopada 2017. u 17,00 sati u Informatičkom kabinetu 44 (prizemlje) u novoj zgradi FET-a. Naslov predavanja je: „ Razvoj proizvoda i njegovo razumijevanje pomoću tehničke dokumentacije “.
Pročelnik Odjela za informacijsko komunikacijske tehnologije donio je odluku  o održavanju nastupnog predavanja  pristupnika za izbor u naslovno nastavno zvanje predavač, iz znanstvenog područja: tehničke  znanosti, polje: strojarstvo  grana: proizvodno strojarstvo, Miroslava Kuzmića, dipl. ing. stroj. , dana 10. listopada 2017. u 16,00 sati u učionici 302 u novoj zgradi FET-a. Naslov predavanja je:  „ Mehanika - temeljni tehnički kolegij za studij strojarstva“.
Pročelnik Odjela za informacijsko komunikacijske tehnologije donio je odluku  o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u naslovno nastavno zvanje predavač, iz znanstvenog područja: tehničke  znanosti, polje strojarstvo,  grana proizvodno strojarstvo, Darka Karlovića, dipl. ing. strojarstva , dana 9. listopada 2017. u 18.30 sati u učionici 302 u novoj zgradi FET-a. Naslov predavanja je: „ Čvrstoća - temeljni tehnički kolegij za studij strojarstva“.