Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijesti FIPU-a

Autor: Jasna Stjepanović
Nastupno predavanje Mateja Pogarčića,...
Dekan Fakulteta informatike u Puli donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u naslovno znanstveno nastavno zvanje predavač, iz područja tehničkih znanosti, polje geodezija, Mateja Pogarčića, mag.ing. geo. et geoin., dana 13. prosinca 2022. godine (utorak) s početkom u 17:15 h, putem platforme Zoom na poveznici  https://e-ucenje.unipu.hr/mod/zoom/view.php?id=105381 / u virtualnoj dvorani , na temu „GIS – modeli podataka“.    

Autor: Tihomir Orehovački
NASP - promjena termina predavanja
Umjesto u četvrtak, 17.11., predavanja iz kolegija Napredni algoritmi i strukture podataka će se ovaj tjedan održati u srijedu, 16.11., s početkom u 14 sati u dvorani RV. izv. prof. dr. sc. Tihomir Orehovački

Autor: Valter Boljunčić
Nastava 15.11.2022. - održavanje nastave
Nastava iz kolegija diferencijalni i integralni račun će se održati prema rasoporedu u utorak 15.11.2022. izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić

Autor: Nikola Tanković
Poziv studentima - AI.Shuttle projekt
Pozivaju se zainteresirani studenti da se prijave za razvoj autonomnog vozila u okviru FIPULab projekta ai.Shuttle. Projekt podrazumijeva primjenu dubokog učenja i neuronskih mreža na praktičnom primjeru automatizacije gradskog prijevoza. Cilj projekta je razviti mini bus koji će samostalno funkcionirati i prevoziti putnike. Projekt je zamišljen kao kolaboracija nastavnika, studenata i vanjskih stručnjaka, a financira ga Google. Na projektu se mogu javiti svi studenti preddiplomskog i diplomskog studija. Rad na projektu se može priznati kao položeni obvezni kolegij Neuronske mreže i duboko učenje studentima diplomskog studija ili predstavljati osnovicu za završni ili diplomski rad. Zainteresirani studenti mogu se javiti na mail goreski@unipu.hr . Prezentacija projekta na koju su pozvani svi zainteresirani će se održati u srijedu 2.11.2022. u 17:00 u Rovinjskoj.

Poštovani studenti zbog službene odsutnosti nastavnika u utorak 18.10.2022. neće se održati predavanja iz kolegija Diferencijalni i integralni račun te Operacijska istraživanja izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić

Došlo je do manje izmjene u rasporedu te se predavanja iz kolegija Rapodijeljeni sustavi premješta u novi termin: srijedom, 11:20h u dvorani R-inf (Rovinjska). Nastava započinje ove srijede, 12.10.2022. Vidimo se!

Autor: Siniša Miličić
Na https://fipu.unipu.hr/fipu/za_studente/raspored_nastave je novi raspored za studije FIPU.

Autor: Robert Šajina
U prva dva tjedna nastave neće se održati vježbe iz kolegija Napredni algoritmi i strukture podataka . Prva vježba održati će se u utorak 18.10.2022. u 15:30 u Rinf.

Autor: Robert Šajina
Obaviještavaju se studenti/ce prve godine preddiplomskog studija informatike (brucoši) da će za laboratorijske vježbe iz  Programiranja  biti podjeljeni u grupe temeljem prvog slova prezimena i to: V-1: Prezimena od A do K -> (Utorkom, 19:15-20:50 u dvorani 402) V-2: Prezimena od L do Ž -> (Srijedom, 19:15-20:50 u dvorani 402) -> Ovo je novi termin i biti će vidljiv u novoj verziji rasporeda. Ovaj tjedan nema laboratorijskih vježbi , samo predavanja. Laboratorijske vježbe redovno započinju u sljedećem tjednu. Napomena: Za predavanja (u rasporedu Programiranje (P-1) ) nema grupa već svi studenti/ce dolaze u istom terminu (Četvrtkom, 10:30-12:05 u RV). -> Ovo je novi termin i biti će vidljiv u novoj verziji rasporeda. Izvanredni studenti su također dobrodošli prisustvovati vježbama, te su slobodni odabrati kojoj grupi se žele pridružiti u ovisnosti o drugim obavezama. Nakon što odaberu neku grupu, moraju se u što većoj mjeri pokušati pridržavati toj grupi (ne stalno seliti iz grupe u grupu).

Autor: Robert Šajina
Obaviještavaju se studenti/ce prve godine preddiplomskog studija informatike (brucoši) da će za laboratorijske vježbe iz  Osnove IKT  biti podjeljeni u grupe temeljem prvog slova prezimena i to: V-1: Prezimena od A do K -> (Utorkom, 14:45-16:10 u dvorani 402) V-2: Prezimena od L do Ž -> (Utorkom, 16:15-17:40 u dvorani 402) Napomena: Za predavanja (u rasporedu  Osnove IKT (P-1) ) nema grupa već svi studenti/ce dolaze u istom terminu (Četvrtkom, 08:50-10:25 u RV). Izvanredni studenti su također dobrodošli prisustvovati vježbama, te su slobodni odabrati kojoj grupi se žele pridružiti u ovisnosti o drugim obavezama.

Autor: Siniša Miličić
Orijentacijski dan FIPU 2022 - uvod u...
Drugi dio orijentacijskog dana s tehničkim uvodom u studij dostupan je na ovim poveznicama (s ispravljenim linkom za Slack): PDF prezentacije prodekana Snimka izlaganja

Autor: Siniša Miličić
Diplomski studiji na FIPU počinju s nastavom tjedan dana kasnije po rasporedu .

Autor: Siniša Miličić
Orijentacijski dan - ponedjeljak 3....
Orijentacijski dan za studente 1. godine preddiplomskog studija Informatike započet će u 11:00h u dvorani Istra zgrade FET-a, Preradovićeva 1 . Prvi dio programa trajat će sat vremena, s predstaavljanjem Rektorata, Fakulteta i sveučilišnih službi. U 12:45 program nastavljamo prezentacijom studija i studiranja, te predstavljanjem nastavnika u velikoj dvorani na prvom katu u Rovinjskoj 14 . Obje faze orijentacijskog dana bit će snimljene i snimka naknadno dostupna. Za sve studente nastava počinje u utorak 4. listopada po rasporedu . Središnja obavijest Sveučilišta

Povratak na kontaktnu nastavu...
Nastava u ljetnom semestru vraća se na "staro" - kontaktna nastava u predavaonicama, po ovdje objavljenom rasporedu. Redoviti studenti dužni su dolaziti na nastavu po izvedbenom planu. Nastava za izvanredne bit će organizirana u dogovoru s predmetnim nastavnicima, a izvanredni studenti su slobodni dolaziti na predavanja i vježbe u skladu s prostornim mogućnostima.

Nastupno predavanje pristupnika dr....
Dekan Fakulteta informatike u Puli donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u naslovno znanstveno nastavno zvanje docenta, iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polja informacijske i komunikacijske znanosti, dana 3. prosinca 2021. godine (petak) s početkom u 13.15, putem platforme Zoom na poveznici ntankovic.unipu.hr/zoom , iz kolegija Programsko inženjerstvo, s temom "Senzori za nosiva računala i razvoj programske podrške".

Autor: Nikola Tanković
Izvođenje kolegija Programsko...
Obaviještavaju se studenti 2. godine preddiplomskoga studija Informatika i studenti 3. godine istoga studija da će kolegij Programsko inženjerstvo slušati sada, u zimskome semestru ak. god. 21/22. Studenti 3. godine kolegij Web aplikacije će slušati u ljetnome semestru. Više informacija i pristup Slack grupi dostupno je na  https://ntankovic.unipu.hr/pi

Početak nastave na diplomskim...
Za studente diplomskih studija nastava počinje  u utorak 11. listopada 2021. godine prema rasporedu nastave objavljenom na web stranicama FIPU-a. Raspored nastave za izvanredni studij biti će objavljen tijekom listopada.

Početak nastave na višim godinama...
Za studente viših godina preddiplomskog studija nastava počinje  u utorak 5. listopada 2021. godine prema rasporedu nastave objavljenom na web stranicama FIPU-a. Raspored nastave za izvanredni studij biti će objavljen tijekom listopada.

Autor: Darko Etinger
Raspored nastave za ljetni semestar...
Objavljen je  raspored nastave  u ljetnom semestru ak. god. 2020./2021. za preddiplomske i diplomske studije.  Nastava u ljetnom semestru održavati će se isključivo online do daljnjih uputa Uprave o kojima ćete biti pravovremeno obaviješteni, u suradnji sa stožerom CZ Istarske županije.

Najava događanja: 44. Međunarodni ICT...
44. Međunarodni ICT skup MIPRO 2021 održat će se od 24. do 28. svibnja 2021. godine u Opatiji, uz tehničko kosponzorstvo IEEE-a.

Autor: Darko Etinger
S obzirom da znatan broj studenata ima stalno boravište izvan Istarske županije, što uz trenutno nepovoljnu epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj, vezano uz COVID-19, omogućava ulaz virusa na Sveučilište i u Studentski dom Pula i ometa izvođenje nastave u fizičkom obliku, poštujući pismenu preporuku Istarskog stožera,  od sutra 20. listopada 2020 . godine nastava na Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će se  u potpunosti odvijati na daljinu  do daljnjih uputa. Navedeno vrijedi i za Erasmus studente.  

Autor: Darko Etinger
Objavljen je raspored nastave u zimskom semestru ak. god. 2020./2021. za preddiplomske i diplomske studije.  Raspored nastave za izvanredne studije biti će objavljen po definiranju termina za pojedine kolegije, tijekom semestra. Studenti na izvanrednim studijima slobodni su pratiti nastavu za redovne studije - online ili fizički.  

Autor: Darko Etinger
Orijentacijski dan za studente I....
Orijentacijski dan za studente prve godine preddiplomskog studija Infromatike pri Fakultetu informatike u Puli održat će se  5. listopada 2020.  prema sljedećem rasporedu:      

Početak nove akademske godine na...
Nastava za studente svih godina preddiplomskih studija započinje u ponedjeljak 5. listopada , a za studente diplomskog studija u ponedjeljak, 12. listopada 2020. godine.

Dekan FIPU-a 9. rujna donio je odluku  o dodatnom ispitnom roku u akademskoj godini 2019./2020.  kojom se odobrava dodatni ispitni rok za polaganje ispita na studijima Informatike. 

Autor: Ivica Petrinić
Fury Studios iz Zagreba, game development studio izdavača Raw Fury, traži game developera za rad na igrama koje Raw Fury izdaje na Steamu, Epicu, GOG-u, PlayStationu, Switchu, Xboxu i mobilnim platformama. Idealni kandidat/kandidatkinja:

Pozivamo vas na gostujuće predavanje Mateja Babiča, docenta na Fakulteti za informacijske študije, Novo mesto (Slovenija), pod naslovom “Traveling Salesman problem and complex network in urban transport system”. Predavanje će se održati u četvrtak, 16. siječnja 2020. u 13.15 sati na Fakultetu informatike, u dvorani Rinfo (Rovinjska 14, 1. kat), a namijenjeno je svim zainteresiranim studentima i nastavnicima.