Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijesti

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su Mirena Tubić i Roman Ivezić s pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile. Ostvarili su međunarodni projekt umrežavanja studenata i gospodarstvenika DA SPACE koji se realizirao pri pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile i privodi se kraju.

Autor: Ivica Petrinić
Dana 15. svibnja u gradu Ulmu u Njemačkoj održana je Finalna konferencija EU projekta DA-SPACE na kojem su sudjelovali projektni timovi Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije. Također je održan i 2. International Demo day na kojemu su svoju inovativnu ideju, kao rezultat rada u 2. ciklusu Otvorenog inovacijakog laboratorija, prezentirali studenti Sveučilišta i pobjednici lokalnog laboratorija Nikolina Gerić i Roman Ivezić.

U petak, 5. travnja na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Stanici 50 održan je 2. Local Demo Day, završni sastanak sudionika drugog ciklusa DA-SPACE Otvorenog inovacijskog laboratorija uspostavljenog na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli uz potporu Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije u sklopu projekta DA-SPACE – Open Innovation to Raise Entrepreneurship Skills and Public Private Partnership in Danube Region, Interreg Danube Transnational Programme. 

Pozivamo djelatnike, studente i sve zainteresirane na završni sastanak sudionika drugog ciklusa DA-SPACE laboratorija – projektnih timova Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije, tražitelja rješenja i mladih talenata, koji će se održati na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Stanica 50, 5. travnja 2019. godine u 10 sati. Local Demo Day je zamišljen kao predstavljanje rezultata i odabir pobjedničkog rješenja. Nakon registracije sudionika predstavit ćemo rješenja šest timova nakon pet mjeseci timskog rada, mentorstva i poduzetničke edukacije, te ćemo odabrati pobjednički tim našeg laboratorija koji će svoje rješenje prezentirati na 2. International Demo Day-u.

Poziv svima zainteresiranima na Dan otvorenih vrata DA-SPACE otvorenog inovacijskog laboratorija na kojem će projektni timovi Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije (partneri u projektu DA-SPACE) prezentirati dosadašnji rad laboratorija, aktivnost "Poduzetnički trening za mlade talente", ostvarene rezultate te planove o budućim aktivnostima. Dan otvorenih vrata održat će se na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u prostoru „Stanica 50“, 29. ožujka 2019. godine s početkom u 10 sati, a okupit će predstavnike obrazovnih institucija, sadašnje i prošlogodišnje sudionike DA-SPACE ciklusa u laboratoriju, djelatnike Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Istarske županije, te suradnike.

Dana 18. prosinca, u prostoru “Stanica 50” Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", održao se početni sastanak sudionika drugog ciklusa DA-SPACE Open Innovation Laba, čemu je prethodila Radionica o mentorstvu za tražitelje rješenja (poduzeća, jedinice lokalne i regionalne samouprave, javne institucije). Otvoreni inovacijski laboratorij EU projekta “DA-SPACE – Open Innovation to raise Entrepreneurship Skills and Public Private Partnership in Danube Region” uspostavljen je 2017. godine, a nalazi se u prostoru Rektorata, na adresi Zagrebačka 30.

Dana 18. prosinca, u prostoru "Stanica 50" na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", održat će se početni sastanak sudionika drugog ciklusa DA-SPACE Open Innovation Laba, čemu će prethoditi Radionica o mentorstvu za tražitelje rješenja (poduzeća, potporne institucije, javne institucije).

Autor: Ivica Petrinić
Obavještavamo sve mlade talente zainteresirane za sudjelovanje u drugom ciklusu DA-SPACE Otvorenog inovacijskog laboratorija da je došlo do problema u procesu zaprimanja prijava na stranici karijere.unipu.hr . Problem je uspješno uklonjen, te se mole svi kandidati koji su već izvršili prijavu, da istu ponove. Pritom je potrebno pripaziti da se sva polja u aplikacijskoj formi ispune, a priloženi dokumenti (životopis i motivacijsko pismo) mogu biti i hrvatskom jeziku.

Autor: Ivica Petrinić
Dragi talenti, studenti, alumni i mladi iz regije, pozivamo vas na sudjelovanje u drugom ciklusu DA-SPACE Otvorenog inovacijskog laboratorija. Nakon uspješnog prvog ciklusa kojim smo umrežili akademsku zajednicu s javnim i gospodarskim sektorom, stvorili niz inovacija i doprinijeli zapošljavanju mladih u regiji, nastavljamo s idućim. 

Godišnji Forum EU strategije za dunavsku regiju, u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i javnih radova Bugarske i Europske komisije u suradnji s Dunavskim transnacionalnim programom, održao se od 18. do 19. listopada u Sofiji u Bugarskoj. Održavanje sedmog godišnjeg Foruma bilo je usmjereno na razvoj turizma kao preduvjet gospodarskog rasta i teritorijalne kohezije. Panelima i sesijama pokrivene su važne teme za Dunavsku regiju povezane s očuvanjem kulturne i povijesne baštine, novim tehnologijama i digitalizacijom u turističkom sektoru, sigurnošću, prometnoj povezanosti i mobilnosti u turizmu, te sinergijom makro-regionalnih strategija radi ispunjavanja zajedničkih ciljeva Europske Unije.

Autor: Ivica Petrinić
Poziv poduzećima te javnim i...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je uz potporu Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije, projektnog partnera u projektu DA-SPACE Interreg Danube Transnational Programme, uspostavilo tehnološki opremljen Otvoreni inovacijski laboratorij (Open Innovation Lab – OIL) u prostorima Sveučilišta u kojem se povezuje akademski, gospodarski i javni sektor s ciljem jačanja inovacijskog ekosustava u regiji. Nedugo nakon osnivanja, održan je prvi ciklus DA-SPACE Otvorenog inovacijskog laboratorija kojim su se jačale poduzetničke vještine mladih i povećala se mogućnost zapošljavanja kao i doprinosa lokalnoj i regionalnoj zajednici. Mladi talenti su se zaposlili na temelju uspješnog petomjesečnog timskog rada s predstavnicima poduzeća i javnih institucija, a pojedina rješenja bi mogla biti implementirana u praksi. Na temelju pozitivnih rezultata i utjecaja na lokalnu zajednicu, upravo su u tijeku pripreme drugog ciklusa OIL-a.

Autor: Ivica Petrinić
Dana 28. lipnja 2018. godine na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, u dvorani Pula Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održao se prvi International Demo Day u sklopu projekta DA-SPACE, koji je sufinanciran Interreg dunavskim transnacionalnim programom. Tom prilikom okupili su se projektni partneri iz sedam europskih zemalja sudionica u ovom međunarodnom projektu: Rumunjska, Bugarska, Srbija, Češka, Slovačka, Njemačka i Hrvatska. International Demo Day je završni događaj prvog ciklusa svih sedam Otvorenih inovacijskih laboratorija na području dunavske regije, a održan je kao prikaz najinovativnijih rješenja pobjedničkih timova mladih talenata.

Pozivamo sve zainteresirane na posljednji događaj prvog ciklusa DA-SPACE Otvorenih inovacijskih laboratorija na partnerskoj razini. Prvi International Demo Day, u organizaciji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Istarske županije, okupit će sve projektne partnere te pobjedničke timove svih otvorenih inovacijskih laboratorija zemalja sudionica u projektu DA-SPACE, a održat će se 28. lipnja 2018. godine u 8.30 sati u dvorani Pula Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.

U petak, 15. lipnja na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održan je Local Demo Day, završni sastanak sudionika prvog ciklusa DA-SPACE Otvorenog inovacijskog laboratorija uspostavljenog na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli uz potporu Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije u sklopu projekta DA-SPACE – Open Innovation to Raise Entrepreneurship Skills and Public Private Partnership in Danube Region, Interreg Danube Transnational Programme. Sudionici su bili projektni timovi Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije, tražitelji rješenja i mladi talenti. Tom prilikom predstavljeni su rezultati i rješenja nakon petomjesečnog timskog rada studenata, ko-kreacijskih procesa uz inovativne metode učenja te program poduzetničke edukacije. Na strani tražitelja rješenja, u prvom ciklusu sudjelovali su Eurokonzalting, Grad Buzet, Infobip, IRENA, Uniline, Maistra te Istarska županija, koji su mentorirali timove mladih talenata. 

Pozivamo sve zainteresirane studente na završni sastanak sudionika prvog ciklusa DA-SPACE otvorenog inovacijskog laboratorija – projektnih timova Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije, tražitelja rješenja i mladih talenata, koji će se održati na   Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u dvorani Pula, 15. lipnja 2018. godine  s početkom u  10  sati.

U zgradi rektorata na pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile mladi talenti već dva mjeseca marljivo rade na pronalasku novih poslovnih rješenja. Okupljeni u sedam timova i pod vodstvom mentora, njih četrnaestero najmanje dva puta tjedno u prostoru novootvorenog Inovacijskog laboratorija radi na osmišljavanju inovativnih ideja koje će u praksi moći primjenjivati konkretne tvrtke.

Obavještavaju se sudionici prvog ciklusa DA-SPACE otvorenog inovacijskog laboratorija i svi zainteresirani da je izrađena Facebook stranica laboratorija ( fb.me/unipu.hr.oi.lab ) na kojoj će se najavljivati događaji u sklopu ciklusa, objavljivati će se fotografije, video materijali i novosti. Pozivamo sve zainteresirane da nas prate!

Dana 19. veljače, u prostoru Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", održao se početni sastanak sudionika prvog ciklusa DA-SPACE Open Innovation Laba, čemu je prethodila Radionica o mentorstvu za tražitelje rješenja (poduzeća, jedinice lokalne i regionalne samouprave, javne institucije). Početnim sastankom otvoren je Otvoreni inovacijski laboratorij EU projekta “DA-SPACE – Open Innovation to raise Entrepreneurship Skills and Public Private Partnership in Danube Region” koji se nalazi u prostoru Rektorata, na adresi Zagrebačka 30. Projekt je sufinanciran iz Interreg Dunavskog Transnacionalnog programa, u njemu sudjeluje 12 partnera iz sedam europskih zemlja, a provoditi će se do lipnja 2019. godine.

Dana 19. veljače, u prostoru Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", održati će se početni sastanak sudionika prvog ciklusa DA-SPACE Open Innovation Laba, čemu će prethoditi Radionica o mentorstvu za tražitelje rješenja (poduzeća, jedinice lokalne samouprave, javne institucije).

Autor: Ivica Petrinić
Dragi mladi talenti, pozivamo vas na sudjelovanje u prvom ciklusu DA-SPACE Open Innovation Laba. Sedam poduzeća/javnih institucija iz regije (Eurokonzalting, Maistra, Uniline, Infobip, Grad Buzet, IRENA i Istarska županija), zajedno s timom mladih talenata, tražiti će inovativna rješenja za pripremljene izazove. Prvi ciklus će se održati u trajanju pet mjeseci, u laboratoriju opremljenom za potrebe timskog rada i edukacije, uz konstanto mentorstvo i kvalitetnu edukaciju. Tko se može prijaviti? Studenti, diplomirani studenti, ali i svi ostali zainteresirani kreativci. Napomena: rok za prijave je produžen do 22.1.2018. godine!