Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijesti

Autor: Rozana Veselica Celić
Konferencija projekta u Puli
Dana 8. studenog, 2023. godine u prostorima Circola u Puli je održana završna konferencija CACAO projekta. Na konferenciji su predstavljeni  rezultati projekta po svakom partneru, te su naposlijetku održane radionice sa djecom i pjesmicama o biologji koje su naučili, a koje su jedan od predstavljenih rezultata projekta. Nakon ove uspješne konferencije vjerujemo kako je daljnji nastavak projekta te njegova implementacija u vrtićima osigurana. Događaj je bio vrlo dobro posjećen od strane lokalnih vrtića, ustanova i oganizacija, te od stranih sudionika iz Slovenije.

Autor: Rozana Veselica Celić
Završni projektni sastanak CACAO...
U utorak, 7. studenog, 2023. godine je pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli održan završni sastanak Erasmus+ projekta CACAO, čiji je koordinator naše Sveučilište. Svi su se partneri konzorfcija okupili i održali cjelodnevni sastanak sa završnim pregledom projekta. Predstavljeni su svi projekt rezultati, web stranica projekta, platforma projekta, pjesmice i videa projekta te završni rezultati evaluacije rezutata i utjecaja projekta. Sastanak je završen večerom te dogovorom za budući zajednički projekt istog konzorcija, što govori u prilog uspješnosti i kvalitetnoj suradnji među partnerima.

Autor: Rozana Veselica Celić
U Briselu održana konferencija...
U Briselu, dana 20.travnja, 2023. godine se održala prva konferencija projekta CACAO (događaj sa multiplicirajućim učinkom), u organizaciji belgijskog partnera - Musica Impulscentrum. Konferencija je okupila veći broj sudionika, koji su tijekom cijelodnevnih aktivnosti prisustvovali radionicama i otvorenim stolovima na razne teme vezane za biologiju, muziku i učenje. Voditeljica Ureda za projekte dr. sc. Ivona Peternel prezentirala je dosadašnji rad na projektu i ulogu Sveučilišta u razvoju Erasmus+ projekata.

Autor: Rozana Veselica Celić
CACAO projekt - tijekom Festivala...
Od 24.-29.travnja, 2023. na našem se Sveučilištu održava Festival znanosti sa mnogobrojnim aktivnostima. Jedna od radionica je i ona CACAO projekta, koja je uključila rad sa namlađim sudioicima, uz igru i ples. Festival znanosti se odvija u cijeloj Hrvatskoj, te obilježava brojne obljetnice: 70 godina od otkrića strukture molekule DNK, 50 godina od prvog mobilnog telefona, prije 40 godina Pioneer 10 bio je prvi proizvod ljudskih ruku koji se otisnuo izvan Sunčeva sustava, a prije čak 140 godina patentirana je prva fotonaponska ćelija

Autor: Rozana Veselica Celić
Transnacionalni sastanak projektnih...
Članovi projektnog tima UNIPU sudjelovali su na LTTA aktivnosti projekta CACAO u Barceloni, od 13.-17.3.2023., te na transnacionalnom sastanku partnera u petak, 17. ožujka, 2023. godine. LTTA je bila vrlo produktivna, te su se održale intenzivne aktivnosti snimanja video treninga za potrebe projekta, te zasebne edukcije na temu snimnja i korištenja inovativne platforme projekta. Posljednji dan, petak - održan je sastanak konzorcija, te su usaglašene daljnje aktivnosti u Briselu i Zagrebu.

Od 1. do 4. veljače, 2023. u Zagrebu je održana treća Learning, Teaching and Training aktivnost prema projektu CACAO. Partneri iz sedam zemalja su se okupili te zajedno dijelili iskustva i metodologiju edukacije predškolske djece, i to kroz muziku,biologiju i zabavu. Jedinstven spoj stručnjaka iz različitih poručja rezultirao je konstruktivnim i korisnim radionicama, iz kojih se nastavljaju daljnje projektne aktivnosti u Barceloni.  Sa strane Sveučilišta sudjelovali su: dr. sc. Ivona Peternel, doc. dr. sc. Rozana Veselica Celić, izv. prof. dr. sc. Ivana gortan Carlin, izv. prof. dr. sc. Ines kovačić, doc. dr.sc. Marlena Plavšić te izv. prof. dr. sc. Sven Maričić.

Autor: Rozana Veselica Celić
Pri partnerskoj instituciji Embassy International School u Krakowu, Poljska - dana 25. studenog, 2022. godine održan je drugi projektni sastanak u okviru Erasmus+ projekta "Cell Biology and Art Class Omnibus - CACAO". Sa strane koordinatora projekta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, sudjelovale su voditeljica Ureda za partenrstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel, doc. dr. sc. Marlena Plavšić, izv. prof. dr. sc. Ivana Paula Gortan-Carlin, te doc. dr. sc. Rozana Veselica Celić. Partneri su predstavili dosadašnji rad na projektu, te dogovorilli buduće korake vezane za ispunjenje aktivnosti projekta. Po završetku sastanka, sudionici su imali prilike isprobati i izraditi tradicionalne poljske obwarzanke.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
U Belgiji održan trening o glazbi i...
Pri partnerskoj organizaciji "Musica, Impulse Center" u Peltu (Belgija) je od 16. do 19. svibnja 2022. godine održana aktivnosti "Learning, Teching, Training" u okviru Erasmus+ projekta "Cell Biology and Art Class Omnibus - CACAO". Navedeni trening o glazbi i pokretu kao alatima učenja.  U ime koordinatora, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, sudjelovale su doc. dr. sc. Marlena Plavšić , doc. dr. sc. Ines Kovačić , izv. prof. dr. sc. Ivana Paula Gortan-Carlin , Đeni Zuliani Blašković , v.pred, te Kristina Hlavati Bertoncelj , mag.oec. 

Započeo Erasmus+ projekt CACAO – STEM...
U okviru Erasmus+ projekta „Cell Biology and Art Class Omnibus – CACAO“ , Sveučilište je u prvom tjednu veljače ugostilo predstavnike međunarodnog partnerskog konzorcija. Partneri su se okupili na početnom međunarodnom projektnom sastanku te četverodnevnoj aktivnosti treninga „Design thinking for curriculum design and cell biology.