Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijesti programa Obzor Europa

Nacionalni informativni dan za...
Agencija za mobilnost i programe EU organizira Nacionalni informativni dan za Klaster 6 – Hrana, biogospodarstvo, prirodni resursi, poljoprivreda i okoliš programa Obzor Europa. Informativni dan održat će se u utorak 16. studenoga 2021. s početkom u 10.30 sati putem Zoom platforme. Radni jezik je hrvatski, s iznimkom prezentacije predstavnika Europske komisije koja će biti na engleskom jeziku.
Održan info dan za istraživače u...
Informativni dan za hrvatske istraživače i znanstvene organizacije u okviru Zajedničkog istraživačkog centra (JRC), održan je 26. listopada 2021. godine, putem Zoom platforme. Prezentacije s informativnog dana dostupno je https://bit.ly/3GnaK58 .
Obzor Europa nacionalni informativni...
Nacionalni informativni dan pod nazivom „Zajednički istraživački centar: Mogućnosti za hrvatske istraživače i organizacije“ održat će se u utorak, 26. listopada 2021. s početkom u 10 sati putem Zoom platforme. Poveznica na Zoom platformu sudionicima će biti dostavljena naknadno, nakon zatvaranja registracije. Radni jezik informativnog dana je engleski.
Otvoren natječaj u području...
Na temelju  radnog programa za razdoblje 2021. – 2022. za područje Istraživačkih infrastruktura  otvoren je poziv za prijavu projektnih prijedloga iz destinacije: Developing, consolidating and optimising the european research infrastructures landscape, maintaining global leadership (INFRADEV) u 2 teme.
Webinari o novostima u programu Obzor...
Europska komisija poziva sve zainteresirane na tri webinara u kojima će biti prezentirane informacije o novostima na mrežnoj stranici Funding and Tenders Portal, o troškovima osoblja u programu Obzor 2020 te o platformi Results Booster.
Najava radionice za pisanje...
U okviru otvorenog natječaja za Marie Sklodowska-Curie Doktorske mreže, Agencija za mobilnost i programe EU organizira jednodnevnu online radionicu pod nazivom „Kako napisati uspješnu projektnu prijavu za MSCA Doktorske mreže“, koja će se održati u utorak 28. rujna 2021. godine, putem Zoom platforme, s početkom u 9.30.
Poziv na Okrugli stol: Moje Marie...
U okviru otvorenog natječaja za MSCA Postdoktorske stipendije te nastavno na radionicu za pisanje projektnog prijedloga Postdoktorskih stipendija, koja će se održati 20. srpnja 2021. ( informacije dostupne ovdje ),  Agencija za mobilnost i programe EU  u suradnji s  hrvatskim poglavljem Marie Curie Alumni Association-a   poziva sve zainteresirane na online okrugli stol „Moje Marie Curie postdoc iskustvo“.
Otvorene prijave za European Research...
U području Klastera 2 programa Obzora Europa (Kultura, kreativnost i uključivo društvo). objavljeni su službeni radni programi: Radni program 2021. – 2022. za Klaster 2 – Kultura, kreativnost i uključivo društvo dostupan je ovdje . Svi radni programi za Obzor Europa dostupni su ovdje . Povodom pokretanja prvih natječajnih rokova u programu Obzor Europa Europska će komisija tijekom lipnja i srpnja održati niz virtualnih informativnih dana i susreta umrežavanja u svrhu informiranja potencijalnih korisnika. Informativni dani i susreti umrežavanja namijenjeni su istraživačima i znanstvenicima, visokim učilištima, znanstvenim institutima, organizacijama iz privatnog sektora te drugim društveno-ekonomskim akterima koji su zainteresirani za prijavu projekata unutar programa Obzor Europa. Informativni dan za Klaster 2 – Kultura, kreativnost i uključivo društvo održat će se 1. srpnja,  a susret umrežavanja 2. srpnja (prijave su moguće do 30. lipnja).  Više informacija dostupno je ovdje .
Online info dan „Mogućnosti za...
Agencija za mobilnost i programe EU, s ciljem upoznavanja sudionika i potencijalnih korisnika s mogućnostima akademske mobilnosti u okviru novog programskog razdoblja 2021. do 2027. godine, organizira informativni dan posvećen mogućnostima mobilnosti kroz međunarodne programe mobilnosti, doktorskih studija te postdoktorskih projekata. Online informativni dan  Mogućnosti za doktorande i postdoktorande u okviru europskih programa mobilnosti, održat će se u petak 14. svibnja 2021. godine s početkom u 9.50 putem Zoom platforme.
Informativni dan: MSCA Postdoktorske...
Agencija za mobilnost i programe EU organizira promociju nadolazećeg natječaja Marie Skłodowska–Curie akcija za Postdoktorske stipendije, s ciljem upoznavanja sudionika s novim pravilima natječaja te mogućnostima za postdoktorske istraživače. Online informativni dan MSCA Postdoktorskih stipendija, održat će se u četvrtak, 22. travnja 2021. od 9.30 do 12.40 putem Zoom platforme. Informativni dan će se održati na engleskom jeziku.
Webinar o natječaju za sektor...
Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT) organizira webinar o novom natječaju EIT-a namijenjenom sektoru kulturnih i kreativnih industrija. Na webinaru koji će se održati 21. travnja 2021. godine u vemenu od 14 do 15.30 bit će riječi o samom EIT-u, novom natječaju te mogućnostima za prijavitelje. 
Održano predstavljanje programa Obzor...
Obzor Europa, vodeći program za istraživanje i inovacije Europske unije za razdoblje od 2021. do 2027. godine s ukupnim proračunom od oko 95,5 milijardi eura, službeno je predstavljen u Hrvatskoj 23. ožujka na videokonferenciji u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja. Program Obzor Europa usmjeren je na poticanje svih oblika inovacija, uključujući revolucionarne inovacije, uvođenje inovativnih rješenja na tržište te optimiziranje rezultata programa radi povećanja učinka u ojačanome Europskome istraživačkom prostoru.  "Moramo spremno dočekati i prigrliti mogućnosti za poboljšanje naše znanstvene zajednice. Napori Ministarstva znanosti i obrazovanja bit će usmjereni na reforme i ulaganja potrebna za uspješnu provedbu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti koji je prepoznao važnu ulogu istraživanja i inovacija", istaknuo je ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs.
Obzor Europa: predstavljanje programa...
Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira nacionalno predstavljanje Okvirnog programa za istraživanje i inovacije – Obzor Europa, koje će se virtualnim putem održati 23. ožujka 2021. godine s početkom u 10.15 sati.
Nacionalno predstavljanje programa...
Obzor Europa (Horizon Europe) je sljedeći program EU-a za financiranje istraživanja i inovacija za razdoblje od 2021. do 2027. godine i nasljednik je programa Obzor 2020. (Horizon 2020). Nacionalno predstavljanje Okvirnog programa za istraživanje i inovacije - Obzor Europa održati virtualno 23. ožujka 2021. godine s početkom u 10.15 sati.
Organizacija „ IrRADIARE - znanost za evoluciju“ poziva sve zainteresirane na sudjelovanje na online eventu  „Europske regije za vodikovo društvo“, koji će se održati 24. studenog 2020. godine. IrRADIARE djeluje širom Europe u područjima klime, društva, održivosti, integracija, nabava, ulaganja, a podržavaju interakciju s programima Obzor 2020, INTERREG, LIFE, COSME ili ERASMUS+.
Europska komisija omogućila je pristup novouređenoj  Horizon Results Platform , središnjem mjestu na kojemu su dostupni rezultati istraživanja financiranih od strane Europske komisije.
Sveučilište u Splitu, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, organizira webinar na temu Natječaja za Europski zeleni plan ( Green Deal Call ). Webinar će se održati u četvrtak, 29. listopada s početkom u 11 sati. Green Deal Call posljednji je i najveći objavljeni poziv Okvirnog programa za istraživanje i razvoj -  Obzor 2020., ukupne vrijednosti 1 milijardu eura kojim će se financirati inovacijski i istraživački projekti usmjereni prema postizanju klimatski neutralne Europe.